Testikatse varahommikul hakkas Concepcioni ümbruses vihma sadama ning see muutis tee kohati väga mudaseks. Ott Tänaku sõnul ei saa testikatse põhjal suuri järeldusi teha. „Tee oli tõesti väga mudane. Ralli ajaks me selliseid olusid ei eelda," rääkis ta. Tänaku ilmaennustajast abilise Hannes Tõnissoni sõnul peaks terve nädalavahetuse püsima kuiv ilm.

Koos kaardilugeja Martin Järveojaga sõitev Tänak tegi pärast testikatse teist läbimist pausi ning sõitis tagasi hooldusparki, et auto seadistust pisut muuta. Nagu tavaks, ei hakanud ta seadistuse detaile lahti rääkima, märkides, et muutused polnud kuigi erilised.

Testikatse kolmandal läbimisel oli Tänak siiski eelmisest korras koguni viis sekundit kiirem. Suures osas võib selle kanda aga paranenud teeolude arvele. Politseinikust mootorratturiga juhtunud õnnetuse tõttu oli testikatses pikem paus ning need, kes käisid vahepeal hooldusalas, said kolmanda läbimise teha palju kuivema teega.

„Olud polnud tegelikult hommikuga võrreldes väga erinevad. Pidamise arvelt läksid ajad paremaks, kuid suurt vahet ei olnud," hindas Tänak, kes sai Hyundai piloodi Andreas Mikkelseni järel kirja päeva teise tulemuse. Norralane edestas Tänakut sekundiga. Kolmas oli samuti Toyotaga sõitev Jari-Matti Latvala, kes jäi Tänakule alla 0,2 sekundit.

Mõned sõitjad läbisid aga testikatse kolm korda järjest. Näiteks Tänaku ja Latvala tiimikaaslane Kris Meeke jalutas juba siis ringi teksapükstes, kui Tänak polnud veel kolmandat korda rajale läinudki. N-ö ühe soojaga sõitsid testikatse kolm korda läbi ka Sebastien Ogier ja Thierry Neuville.

Suurt tähtsust sellel kõigel aga pole. Tšiili ralli pidulik start antakse Concepcioni kesklinnas kohaliku aja järgi täna õhtul. Ralliks läheb aga reedel, kui sõidetakse kuus kiiruskatset.