Tšiili ralli on n-ö sõidumeeste ralli, kus maksvusele pääsevad absoluutselt parimad professionaalsed oskused. Starti mindi kõigi jaoks võrdselt puhtalt lehelt. Kiiruskatsed on kõigi jaoks tundmatud, lisaks legendi koostamisel seganud udu, sõidu ajal silma paistev päike, nähtavust häirivad puude varjud ning erakordselt libe pinnas. Ole siis mees ja leia sellistest tingimustes sõitmiseks vajalik enesekindlus.

Kuigi Tänak tõusis liidriks juba kolme esimese kiiruskatse järel, rõhutas ta hoolduspausile tulles, et kiiruskatsete tulemused ei kirjelda kunagi sõitja sisemist tunnet. „Ma ise tunnen, kuidas ma sõidan ja kui hästi on asjad minu kontrolli all," sõnas ta ning selgitas, et rütmi leidmine on keeruline, kõik tundub võõrana.

Just see sisemine tõdemus sundis Tänakut tegema enda kohta uudse sammu. Pärast kolmandat kiiruskatset vahetas ta teel ralliparki kaardilugeja Martin Järvojaga kohad ning kõrvalistmel istudes, vaatas kiiruskatsed uuesti üle. Legendiraamatusse sai tehtud hulga parandusi. Tehtud töö tulemus peegeldus kiiruskatsete teisel läbimisel. Võrreldes lähimate konkurentidega, oli Tänak kiire. Väga kiire.

Mõistagi polnud Tänak ainus, kes videot uuris ja legendi parandusi tegi. Ilmselt tegid seda kõik, kuid sugugi kõigi jaoks polnud tulemus sama hea.

Kolm meest on avapäeva järel täiesti mängust väljas: Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Teemu Suninen on ebakindluse musternäidised. Nad ei usalda ennast, ega seda, mida nad on kiiruslegendi kirjutanud. Nendelt meestelt pole sellel rallil enam midagi oodata. Elfyn Evans, Kris Meeke ja Sebastien Loeb peavad oma võitlust esikuuiku piiril. Kusjuures tähelepanelikult tuleb jälgida vanameister Loeb'i tegemisi. Avapäeva teisel ringil oli ta hoopis teisest puust kui ralli alguses. Suurde mängu ta enam ei sekku, kuid Hyundai tiimi jaoks olulisi punkte võib napsata.

Teise ja kolmanda koha eest võitlevad Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala ja Thierry Neuville. Neist viimane oli terve avapäeva üsna hapu olekuga, Ogier näis seevastu rahulikuna nagu alati ning Latvala emotsioonid kõikusid ühest äärmusest teise. Kiirust igatahes soomlasel on ning mis saaks olla veel ideaalsem, kui ta Tänaku kahe suurima konkurendi eest punkte napsaks.

Tšiili ralli avapäeva põhjal võib ütelda, et Tänak valdab kiireks sõiduks vajalikke elemente tippseltskonnas kõige paremini. Järveoja sõnul sai juba keerulistes oludes kulgenud rajaga tutvumisel kirja kiiruslegendi tugev põhi. Pärast esimest läbimist tehtud parandused, muutsid selle aga sisuliselt ideaalseks. See ongi tugeva rallimehe tunnus: ta suudab koostada kiiret sõitu võimaldava legendi ning enda poolt kirja pandut ka usaldada.