Juba ette oli teada, et Sardiinia ralli saab olema raske nii autodele, kui ka sõitjatele. Ralli avapäev tegigi ässade hulgas korraliku laastamistöö. Valitsev maailmameister ja tänavuse sarja liider Sebastien Ogier sõitis ühes kurvis vastu kivi, lõhkus vedrustuse ja katkestas. Hooaja kokkuvõttes 3. kohal asuv Thierry Neuville tegi rajal mitu rasket eksimust ning peab olema õnnelik, et suutis räsitud autoga üldse päeva lõpetada. Iga eksimus vähendas belglase enesekindlust ning päeva lõpuks kaotas ta kolmandal kohal olevale Tänakule 45 sekundit.

Pirueti tegi päeva lõpuks Tänakut isegi edestanud Teemu Suninen, kes mängis sellega maha esimeste kiiruskatsetega saadud suure edu. Ideaalse stardipositsiooni abil kerkis ta lõpuks ikkagi teiseks. Esimesel kiiruskatsel elas kerge ehmatuse üle ka avapäeva järel liidriks olev Dani Sordo. Hispaania rallimehe liidripositsioon on siiski igati õigustatud.

Ninapidi kraavi sõitis Elfyn Evans, ebakindlalt kõikuvas tempos kulges Esapekka Lappi, liidrikohalt keeras auto üle katuse Jari-Matti Latvala.

Kes ei eksinud, on aga Tänak. Koos kaardilugeja Martin Järveojaga sõideti esimesel ringil teisena ning kiiruskatsete teistkordsel läbimisel koguni esimesena. See peegeldus mõne üksiku kiiruskatse tulemuses, kuid päeva kokkuvõttes asutakse ikkagi ideaalsel rünnakupositsioonil. Mitu korda päeva jooksul jõudis Tänak kinnitada, et sõitis puhtalt. Seda oli näha ka autos oleva kaamera abil laia maailma saadetud videopildist.

10,8 sekundiline kaotus Sordole ei tähenda suurt midagi. Arvestama peab ju sellega, et samal ajal, kui Tänak puhastas teistele teed, nautis Sordo terve päeva ideaalseid olusid. Laupäeval on aga meestel võrdsed tingimused ning loogika ütleb, et Tänak peaks olema sellisel juhul kiirem.

Avapäeva üllatusmees on Teemu Suninen. Kaardilugeja vahetus on mõjunud Fordiga sõitvale soomlasele värskendavalt. Sunineni kõrvale istunud Jarmo Lehtinenil on tohutult kogemusi (Sardiinias on tema 170 MM-ralli) ning just sellist abimeest noor kihutaja vajaski. Raske on aga uskuda, et Suninen suudab kokkuvõttes veel esikohaheitlusse sekkuda.