Rallimeeste seltskonnas nimetatakse lumevallist välja kaevamiseks pikkade minutite kulutamist kuldse lumelabida võitmiseks. Rallisõitjate omavaheline iroonia on asjakohane, kuid mõistagi eelistaks sõitjad sellisesse olukorda mitte sattuda.

„Kaevasime koos kaardilugejaga. Pealtvaatajaid ju pole ja kinni jäädes abi ei saa," rääkis lõunapausiks hooldusalasse jõudnud Georg Linnamäe. „Niisama kaevamisest polnudki kasu, lumes ei ulatanud rattad maha. Lõpuks oli abi ühest raja julgestustöötajast, kes andis ratta alla panekuks puidust kaika. Selle ja labidate abil saime rattad uuesti vedama."

Koos ukrainlasest kaardilugeja Vladimir Korsiaga sõitev Linnamäe kaotas aega ka ralli avapäeval. Seekordne viga oli aga tõsisem. Mis rajalt väljasõidu tingis, ei osanud noor rallimees täpselt ütelda.

Viienda kiiruskatse järel on WRC 2 klassis jäänud sõitma üheksa autot. Liider Esapekka Lappile 20 minutit kaotav Linnamäe asubki oma klassi viimasel kohal. Kuna pool rallit on veel ees, kavatseb Linnamäe kasutada kiiruskatse kilomeetreid õppimiseks. „Kasutame siin varasemast kiiremat kiiruslegendi ja oleme selle eest juba ka maksnud," nentis ta.