"Viimasel katsel üritasingi seepärast veidi rohkem, et päeva lõpuks (Sebastien) Ogier'st mööda saada ja homseks parem stardikoht teenida (Tänak möödus viimasel katsel tegelikult veel ka Kris Meeke'ist, mis polnud selleks hetkeks veel teada - toim). Olud olid ka viimastel katsetel väga keerulised - palju lund ja suhteliselt vähe pidamist. Täna pidime ees teed avama, aga homme peaks paremalt positsioonilt startimine kindlasti sõitmise lihtsamaks tegema," sõnas Tänak.

"Rehvidega olime lõpuks üsna viimase piiri peal, sest päeva eelviimasel katsel kaotasime päris palju naelu. Õnneks rehvivalik osutus iseenesest õigeks," rõõmustas saarlane.

Päeva esimeses pooles segasid Tänaku masinat probleemid käigukastiga. Kuigi pealtnäha sarnane probleem esines ka Monte Carlo rallil, ei ole need mehe enda sõnul siiski seotud. "Ei, tegu oli erinevate probleemidega. Uus hooaeg ja uus auto - asju juhtub päris palju," selgitas Tänak.

"Olen kokkuvõttes päevaga väga rahul. Ise mingeid vigu ei teinud, vaid väikesed nipet-näpet probleemid olid. Praegu auto ka toimib. Hoida pole homme midagi - viis meest on minuti sees," lisas Tänak, kelle sõnul seisab homme ees tihe võitlus eelkõige just Meeke'i ja Ogier'ga, kes kaotavad eestlasele vastavalt 2,1 ja 6,0 sekundit.

*Tänak stardib homme WRC-klassis tagant kolmandana.