Ralli pidulik avamine toimus Portost sadakond kilomeetrit eemal asuvas Coimbras, mis on kuulus oma ajaloolise ülikooli poolest. Juba 1290. aastal Lissabonis asutatud ülikool kolis Coimbrasse lõplikult 1537. aastal. Ülikooli raamatukogu hoone pärineb 18. sajandi algusest ning sealsete ürikute vanus küündib tuhande aastani.

Pildistamine on selles hoones keelatud, kuid... Rallimeestele tehti suur erand ning tippsõitjate grupipilt tehti just selles hoones. Välklambid olid keelatud ning ka rallimehed ise ei tohtinud seal mobiilidega pildistada.

Pärast käiku ajaloolisesse majja, jagasid sõitjad laudade ees tunglevatele fännidele autogramme ning seejärel sõitsid üle ülikoolilinnakusse paigutatud stardipoodiumi.

Programm oli pikk ning rallimeestel kulus päikselise Coimbra õhtus paar tundi. Õnneks hakkas selleks ajaks ka päeval kimbutanud kuumus - termomeeter tõusis 36 kraadini - taanduma.

Portugali ralli seitse esimest kiiruskatset, sõidetakse reedel. Kuna esimese päeva kiiruskatsed asuvad Coimbra ümbruses, jäi kogu rallikaravan ka sellesse linna ööbima. Portosse jõutakse tagasi reede õhtul.