Kas Toyota või Hyundai viimaks võidab?

Sébastien Ogier, Thierry Neuville ja Ott Tänak räägivad küll võidust, ent kummalisel kombel pole Toyota ega Hyundai iial Mehhiko MM-rallil esikohta saanud. Eriti hapult on läinud tehniliste probleemide küüsis vaevelnud Toyotal: Tänaku mullune teine koht on ainus rahuldav tulemus, muidu on aina võitjale minutite kaupa alla jäädud.

Samal ajal oleks ebaloogiline arvata, et üks M-Spordi soomlane – Esapekka Lappi või Teemu Suninen – näitab teistele koha kätte. Aga mine tea...

Kas Tänak parandab punktiseisu?

Monte Carlo ralli väljasõidu tõttu on Tänak MM-sarjas alles kuuendal kohal. 1. Evans 42, 2. Neuville 42, 3. Ogier 37, 4. Rovanperä 30, 5. Lappi 24, 6. Tänak 20. Ühest küljest jääb sõita veel 11 rallit, aga üksnes juhul, kui koroonaviirus ei hakka kimbutama. Seega on vaja igal rallil vähemalt ühele-kahele esikolmikumehele lähemale liikuda.

Kas Rovanperä üllatab taas?

Monte Carlos võttis esimest korda WRC autos istuv Kalle Rovanperä maru rahulikult ja tõi auto lihtsalt finišisse. Aga enne Rootsit andis 19-aastane kollanokk teada, et läheb kihutama tuttavatele ja sobivatele teedele, ja palun: kolmas koht. Seejuures alistas ta sekundimängus kuuekordse maailmameistri, tiimikaaslase Ogier’. Rovanperä ei hellita Mehhikos enda sõnul suuri lootusi, kuid näis, mida ta sõnad maksavad.

Kas võideldakse ka pühapäeval?

Hooaeg on alanud põnevalt, sest nii Monte Carlos kui ka Rootsis käis sekundiheitlus viimase kiiruskatseni. Mehhikos on paraku olnud teistsugused lood: võitja saab paika parimal juhul laupäeva õhtuks ning pühapäeval lihtsalt kulgetakse ja säästetakse punktikatseks rehve. Tuleb pöialt hoida, et seekord läheb teisiti.

Kas tuleb tiimikorraldusi?

Dani Sordo kuulutas küll, et ihkab Mehhikos teistele koha kätte näidata, aga kui ta on pärast viimast kiiruskatset liider ja Neuville teisel kohal? Või Tänak? Kas Sordo, kes ei tee kõiki rallisid kaasa, ronib poodiumi kõrgeimale astmele või jääb hooldusparki sisenemisega hiljaks ja langeb karistussekundite tõttu tahapoole? Ja mida teeb Toyota? Kas laseb taas Rovanperäl vanameister Ogier’ eest punkte noppida?