Järgmisel hooajal kihutavad MM-sarjas taaskord neli tiimi. Lisaks Toyotale ja Citroenile asuvad joonele veel Hyundai ja M-Sport.

Kui vaadata tiimide sõitjate kogemusi ja etapivõite, siis kõige suurema võidupagasiga tuleb järgmisel hooajal starti Citroen.

Citroeni esisõitjana koha sisse võttev Sebastien Ogier on WRC-sarjas teeninud aastate jooksul 44 võitu. Kui ülejäänud täiskohaga tegevsõitjate võitude arvud kokku liita, siis teistel on kamba peale 45 esikohta.

Võttes arvesse viimast uudist, et Peugeot taandub rallikrossi MM-sarjast, siis on tulevaks aastaks tööta ka üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb. Citroeni tiim on mitmel korral andnud mõista, et võimaluse korral teevad nad järgmisel hooajal Loebiga võimalikult palju koostööd. Aastate jooksul on Loeb teeninud WRC-sarjas 78 võitu.

Praeguseks on selge, et järgmisel hooajal sõidavad Citroenis Ogier (44 võitu) ning Esapekka Lappi (1 võit). Seni on räägitud, et nemad ongi meesteks, kes teevad Citroenis ainsatena kaasa täishooaja. Kolmandasse autosse kandideerivad loetud rallideks aga Loeb (78 võitu), Mads Östberg (1 võit) ning rahaboss Khalid Al Qassimi.

Citroeni tiim

Esisõitja: Sebastien Ogier (44)
Teine number: Esapekka Lappi (1)
Kolmas number (ei ole kinnitatud): võimalikud kandidaadid on Sebastien Loeb (78), Mads Östberg (1) ja Khalid Al Qassimi (0)

Kui Citroenil võib tuleval hooajal mõnel etapil stardis olla 123 etapivõidu jagu kogemusi, siis esikohtade arvestuses on kindlalt teisel kohal Toyota. Jari-Matti Latvalal on kirjas 17, Ott Tänakul 6 ja Kris Meeke'il 5 võitu ehk kokku saadakse number 28.

Toyota tiim

Esisõitja: Ott Tänak (6)
Teine number: Jari-Matti Latvala (17)
Kolmas number: Kris Meeke (5)

Võitude arvult saab kolmas olema Hyundai tiim. Seni on kinnitatud Thierry Neuville'i (9 võitu) ja Andreas Mikkelseni (3 võitu) lepingud. Kolmandana jätkab seniste teadete kohaselt Hyundais Dani Sordo (1 võit). Arvestades tänavuse hooaja kulgu, siis võib Sordo tõusta isegi meeskonnas teise numbri staatusesse.

Hyundai tiim

Esisõitja: Thierry Neuville (9)
Teine number: Dani Sordo (1) – leping veel puudub
Kolmas number: Andreas Mikkelsen (3)

Kõige väiksemate kogemustega on tuleval hooajal joonele tulemas M-Sport. Ainsa lepinguna on selge, et meeskonnas jätkab Teemu Suninen, kellel on karjääri jooksul veel võiduarve avamata. Ülejäänud kahele kohale on peamiselt kolm kandidaati. Rahvusvahelise meedia teatel on tiimiga liitumas aga Hayden Paddon (1 võit) ja Craig Breen (0 võitu). Väidetavalt heidetakse üle parda Elfyn Evans (1 võit). M-Spordiga on seostatud ka eelpool mainitud Östbergi, kuid pigem peetakse tõenäolisemaks tema jätkamist Citroenis.

M-Spordi tiim

Esisõitja: Hayden Paddon (1) – leping veel puudub
Teine number: Craig Breen (0) – leping veel puudub
Kolmas number: Teemu Suninen (0)

Karjääri jooksul mõne WRC-ralli võitnud meestest võivad praeguse seisuga seega tulevaks hooajaks täisajaga töökohata jääda Evans ja Östberg.