Päeva esimeseks katseks oli 12,52 km pikkune Bio Bio katse, mida läbiti ka punktikatsena. . Võidu sai kirja Meeke, kellele järgnesid Latvala (+0,4) ja Loeb (+1,2). Tänak sai kuuenda aja, kaotades 5,7 sekundiga. Loeb vähendas aga 4 sekundit vahet Ogier'ga ja jäi kokkuvõttes kaasmaalasest maha vaid 1,1 sekundiga.

Ralli 14. katse võit kuulus Ogier'le, kes näitas uskumatut kiirust ja edestas Loebi 4,2 sekundiga ning suurendas üldarvestus edu kaasmaalase ees 5,3 sekundiga. Tänak kaotas Ogier'le 5,7 sekundit ja üldarvestuses on liider Ogier' ees 24,6 sekundiga.

Eelviimasel katsel vähendas põnevas teise koha heitluses Loeb veidi vahet Ogier'ga, kui võitis katse ja edestas kaasmaalast 0,7 sekundiga. Enne viimast punktikatset jääb Loeb Ogier'st maha 4,6 sekundiga. Tänak oli punktikatse eel 21,8 sekundiga liider.

Teist kohta taga ajanud Loeb Power Stage'il Ogier'le vastu ei suutnud hakata ja kuuekordne maailmameister Ogier edestas üheksakordset meistrit Loebi lõpuks 7,1 sekundiga. Punktikatselt võttis maksimumi Tänak, kes kogus viis lisapunkti.

Tänak kogus Tšiili rallilt maksimaalsed 30 punkti ja tõusis üldarvestuses teiseks 112 punkti peale. Laupäeval katkestama pidanud Neuville jääb Tänakust kahe silmaga maha. Uueks MM-sarja üldliidriks tõusis Ogier, kes edestab Tänakut kümne silmaga.

Punktikatse järjestus: 1. Tänak, 2. Ogier, 3. Latvala, 4. Loeb, 5. Meeke

Tšiili ralli lõppseis:


ENNE PÄEVA ALGUST:

Laupäevane võistluspäev osutus vägagi dramaatiliseks. Kõigepealt sõitis üle katuse Tänaku tiimikaaslane Kris Meeke. Korralikult auto ära lõhkunud britt oli kaks järgmist katset sunnitud sõitma ilma esiklaasita, et autost üldse välja näha. Karmi avarii tegi Hyundai piloot Thierry Neuville, kes keeras auto seitse korda üle katuse. Avarii oli piisavalt tõsine, et nii Neuville kui tema kaardilugeja Nicolas Gilsoul vajasid arstiabi, aga õnneks belglased tõsisematest vigastustest pääsesid. Pühapäeval Neuville siiski starti ei tule.

Laupäeva viimasel katsel pidi ootamatult kolmandalt kohalt katkestama Jari-Matti Latvala (Toyota), kes sõitis vastu kivi ja lõhkus auto õnnetult ära.


Pühapäeval sõidetakse Tšiilis veel neli kiiruskatset:

SS13 Bio Bio 1 (12,52 km) - kell 15.08
SS14 Lircay (18,06 km) - kell 16.30
SS15 San Nicolàs (15,28 km) - kell 17.20
SS16 Bio Bio 2 (12,52 km) - kell 19.18 (punktikatse)