Viimasel päeval Tänak enam katsevõitude nimel ei pingutanud. Neli katsevõitu jagasid omavahel ära eile katkestanud Thierry Neuville (Hyundai) ja Sebastien Ogier (M-Sport). Kõige tähtsamalt, punktikatselt, võttis maksimumi MM-sarja üldliider Neuville, talle järgnes Ogier ja kolmandana Tänak.

16. katse eel käskis M-Spordi tiim Elfyn Evansil startida rajale viis minutit varem, et temast pääses ajakaristuse tulemusena mööda Ogier, kes lõpetas üldarvestuses kümnendal kohal ning sai sellega punktitabelisse juurde ühe väärtusliku punkti. Niiviisi võttis ta Türgist kaasa sama palju punkte kui punktikatse võidu eest 5 silma teeninud Neuville.

"See oli niivõrd keeruline ralli! Reedel arvasime, et kui lõpetame esiviie seas, oleme juba õnnelikud. Aga samas teadsime algusest peale, et siin rallil ei võida kiireim, vaid siin tuleb targalt sõita. Suutsime ralli läbida ilma probleemideta ja peatamata. Tiim tegi head tööd ja ehitasid meile tugeva auto. Kõik vead, mis meid varem kimbutasid, said parandatud. Olen väga õnnelik! Üldseis on nüüd väga huvitav. Surume edasi, nagu siiani oleme teinud," rääkis Tänak pärast finišit, kui oli koos Martin Järveojaga auto katuselt alla roninud.

Karjääri kuuenda ralli võitnud Tänakust sai ühtlasi Eesti kõigi aegade edukaim rallipiloot võitude arvestuses. Markko Märtini kontol on viis võitu. Et tõusta oma mentorist mööda ka poodiumikohtade arvestuses, tuleb Tänakul esikolmikus lõpetada veel kolmel etapil.

MM-sari jätkub 4.-7. oktoobrini sõidetava Walesi ralliga. Punktiseis: 1. Neuville 177, 2. Tänak 164, 3. Ogier 154

Türgi ralli lõppseis:

Loe varasemate päevade kokkuvõtteid: