Korsika ralli avakatsena sõideti 17,6 km pikkune kiiruskatse, mille kaheksandal kilomeetril kahjuks eestlaste Ford Fiesta R2T vasak esimene rehv purunes. Katse otsustati ilma rehvi vahetamata lõpuni sõita ning finišisse jõuti ligi pooleteise minutilise kaotusega.

Päeva teisel ja kolmandal katsel said Roland ja Ken sõita probleemideta ning neist esimesel näidati juunioride kuuendat ja teisel seitsmendat aega.

Kui avakatsel kogunes probleemide tõttu parimatele kaotust ligi poolteist minutit, siis kahe järgnevaga kaotati juurde 22,9 sekundit. Kolme katse kokkuvõttes hoidsid Poom - Järveoja JWRC arvestuse kuuendat kohta. Kaotust liidritele 1.47,2.

„Avakatse poole peal lõhkusime kahjuks vasaku esimese rehvi. Teine katse oli juba parem ja näitas, et meie tempo on ok. Kolmandal katsel olime samuti heas tempos, kuid kahjuks olid rehvid liialt kulunud, et rohkem rünnata. Hommikune rehvipurunemine lõi meie strateegia selles osas veidi sassi. Ruumi on veel kõvasti, aga peame pea külmana hoidma, et õppida võimalikult palju,“ sõnas Poom lõunase rehvipausi ajal.

Pärastlõunal ootas võistlejaid ees hommikuste katsete kordused ja kui avaringil jõudsid Roland ja Ken TOP6 ühel korral, siis teisel ringil näidati korra kuuendat ja päev lõpetati kahe järjestikuse viienda katseajaga.

Kuue sõidetud kiiruskatse järel hoiavad Roland Poom – Ken Järveoja JWRC arvestuse kuuendat kohta. Kaotust liidritele, kelleks on rootslased Tom Kristensson – Henrik Appelskog, kogunes avapäevaga 2.12,6.

Kui liidritest jäädakse maha üle kahe minuti, siis neljandast kohast lahutab eestlaseid 15,5 sekundit.

„Kui avakatse välja arvata, siis läks päev hästi. Oleme tänasega nii palju aru saanud, et kiirus oleks meil olemas, et võidelda kõrgete kohtade eest, aga hetkel jääb kindlasti asi natukene legendi taha. Eks see tuleb kogemusega, homme jätkame samas tempos ja sama plaaniga,“ võttis Poom elu esimese asfaldiralli avapäeva kokku.

Korsika MM-ralli jätkub laupäeval kuue kiiruskatsega, mille jooksul läbitakse kahel korral ka ralli pikim katse, millel pikkuseks 47,18 km. Kokku ootab laupäeval võistlejaid ees 174,50 katsekilomeetrit.