Kui täna keskpäeval teatasid Rootsi ralli korraldajad, et WRC-etapp püütakse igal juhul läbi viia, siis õhtul anti teada, et Rootsi MM-etapp toimub kindlasti, kuid seda lühendatud kujul. Algselt planeeritud 300 km asemel läbivad rallisõitjad 185 kilomeetrit, kuid välja mängitakse ikkagi etapi täispunktid.

Ralli algab neljapäeval, 13. veebruaril ja lõppeb nagu planeeritud 16. veebruaril.

"On fantastiline, et saame ametlikult kinnitada, et Rootsi ralli toimub," teatas Rootsi etapi tegevjuht Glenn Olsson võistluse koduleheküljel. "Väga palju inimesi on selle nimel viimastel päevadel kõvasti vaeva näinud, et oleksime praeguses olukorras. Mul on nii hea meel, et kõik rallifännid, TV-vaatajad ja võistlejad saavad ka tänavu nautida ühte WRC-sarja vaatemängulisemat ja kiiremat rallit," lisas Olsson.

Alates homsest kuni reedeni on WRC-tiimidel võimalik Rootsis läbi viia testimist.

Täna päeval Rootsi aja järgi kell 14.00 toimus pressikonverents, kus kinnitati, et tänavune Rootsi ralli ära ei jää.

"Kõik tahavad võistelda ja lähipäevad näitavad, milline see ralli täpselt tuleb. Meil pole kunagi olnud ralli eel nii keerulisi tingimusi," sõnas Olsson pressikonverentsil.

"Hetkeseisuga Rootsi ralli toimub, kuid midagi ei saa lõplikult öelda" kinnitas Olsson. Ilmselt toimub võistlus lühendatud variandis, sest tänavu on olnud erakordselt soe ja lumevaene talv.

"Kõige tähtsam teema on meie jaoks turvalisus. Kiirabi peab kiiresti rajale pääsema, seal ei tohi olla läbitamatuid kohti. Seega peavad rajad olema kõvad ja jäised," lisas Olsson. Tema sõnul jätkavad FIA ametnikud võistlusradade inspekteerimist.

"Jätkame tööd, et ralli saaks peetud parimal võimalikul viisil," lisas peakorraldaja. "Viimastel päevadel on rallipiirkonnas sadanud lund. Ebatavaliselt soojad ilmad ja praegused ilmaprognoosid teevad meile aga jätkuvalt muret. Hoiame olukorral kogu aeg teraselt silma peal."

Hetkeseisuga on otsustatud, et tänavu jääb ära traditsiooniline Historic-klassi võistlus.

Varem on Rootsi MM-ralli ära jäänud vaid kahel korral - 1974. ja 1990. aastal.

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) üritab samuti teha kõik endast sõltuva, et Rootsi ralli ikkagi toimuks, sest üks võistlus on tänavu juba ära jäetud. Nimelt tühistati Tšiili etapp, kuna oktoobris alanud protestid on sealse elu pea peale pööranud.