Duell nr 1 - Craig Breen vs Timmu Kõrge

Nagu eelmisel aastal Siim Plangile, annab Peugeot Sport tänavu võimaluse nende uusima R5 masinaga Rally Estonial sõita Timmu Kõrgele, kes mullu oli Lõuna-Eesti teedel parim eestlane pärast Ott Tänakut.

Intriigi tekitab tõsiasi, et täpselt samasuguse autoga on väljas ka Euroopa meistrivõistluste üldliider Craig Breen. "Sama tiim, sama auto, samad rehvid, samad tingimused, kuid Timmule tuntud teed. Breeni eelis on see, et ta on sõitnud tuhandeid testikilomeetreid, Kõrge vaid natuke üle saja, aga tema teede tundmine on oluliselt parem," märkis Aava.

"Breen peab tulema siia ja näitama, et ta suudab oma liidrikohta hoida ega taha, jumala eest, Timmust tagapool olla. Tahaks seda rallit võita, aga päris hullu ka ei saa panna, sest ta ei tea neid olusid. Timmu jällegi tahaks hädasti Breenist eespool olla. Tekib päris äge hõõrumine. Loodan, et see veriseks ei lähe."

Intriigi aitab veelgi punuda kaheksakordne Soome meister Juha Salo, kes samuti pargib Tehvandi hooldusalasse nimetatud meeste kõrvale just Peugeot R5-e. "Tekib huvitav kolmnurk - kaheksakordne Soome meister, EM-i hetkeliider või 2014. aasta parim eestlane peale Oti. Kindlasti Peugeot Sport neid sõitjaid väga hoolikalt jälgib," lisas Aava.

DELFI ENNUSTAB: Eeldades, et kõik autod tervena finišisse jõuavad, võtab Breen kogenuma mehena siiski oma, Kõrge jääb selles duellis teiseks, Salo kolmandaks.

Auto24 Rally Estonia toimub Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel 17.-19. juulini.