Korraldajate teatel on kahetsusväärne, et kõik rajajulgestajad ei pidanud ennast võistluse ajal professionaalselt üleval ja internetis olevas videos nähtav käitumine (rajal kõndimine, olles samal ajal seljaga läheneva auto poole ja ebaturvalistes kohtades seismine) on täiesti lubamatu.

"Peame tõdema, et selline käitumine ei ole kindlasti ohutu ja on lubamatu. Kõik meie rajajulgestajad olid läbinud koolituse, mida viidi läbi Tallinnas, Pärnus, Tartus, Elvas ja Otepääl. Lisaks osalesid kiiruskatsete turvapealikud ka Tartus läbiviidud lisakoolitusel, kus käidi veelkord läbi probleemsed teemad kiiruskatsetel ja õpetati ralliautost päästmist. Kahjuks ei olnud kõnealune rajajulgestaja oma ülesannete kõrgusel, seades sellega ohtu võistluse turvalisuse, mis meie kõigi jaoks äärmiselt oluline,” rääkis auto24 Rally Estonia kiiruskatsete turvamise eest vastutanud S.O.G. OÜ juhatuse liige Alar Olup.

“Sellel aastal pöörasime nagu ka varasematel aastatel suurt tähelepanu võistluse turvalisusele. Katsed ja publiku vaatamiskohad vaadati väga hoolikalt läbi auto24 Rally Estonia turvajuhi ja Eesti Autospordi Liidu ohutusvaatleja poolt. Koolitasime enne rallit rajalugestajaid ja katsete ääres olid rallit turvamas ainult koolitatud julgestajad. Antud juhtum heidab kahjuks halba valgust ralli turvalisusele ja minu jaoks oli see täiesti vastuvõtmatu käitumine. Lõplik turvalisus kiiruskatsetel on turvaettevõtte vastutusalas,” ütleb ralli direktor Urmo Aava.

Nagu ka varasematel aastatel tehti ralli eel rajajulgestajatele sptesiaalsed koolitused, mida viisid läbi Eesti Autospordi Liidu poolt litsentseeritud auto24 Rally Estonia korraldusmeeskonna liikmed. Kokku tehti viies erinevas kohas rajajulgestajate koolitusi 371 inimesele. S.O.G. OÜ poolt osalesid auto24 Rally Estonia’l ainult eelnevalt koolitatud rajajulgestajad.