Evans ja kaardilugeja Scott Martin, kes tulevad Rally Estoniale Ford Fiesta WRC autoga, on hetkel maailmameistrivõistlustel neljandal kohal. Evansi parim tulemus WRC sarjas on 2017. aasta Wales Rally GB võit koos Dan Barrittiga. Kokku on ta WRC sarjas poodiumile tõusnud üheksal korral.

Kui Evansi jaoks on Eestis startimine esmakordne, siis tema kaardilugeja Martin osaleb Rally Estonial kolmandat korda. Koos Craig Breeniga startides sai ta eelmisel aastal kolmanda koha. M-Sport meeskonna jaoks on see samuti esimene kord Rally Estonial osaleda. Eesti teed on neile aga tuttavad 2017. aastast, mil nad tegid siin mitmepäevase testi. Evani sõnul on tal sellest head mälestused ja tänavust võistlust ootab ta suure põnevusega.

"Osalemine tänavusel Rally Estonial on midagi sellist, mida juba ootan. Ma pole siin varem osalnud, aga olen kuulnud selle ralli kohta palju head ja tahan juba seda ise kogeda. Eesti teed pole mulle võõrad, 2017. aastal testisime siin M-Sport meeskonnaga ja ma saan kinnitada, et need katsed olid muljetavaldavad. Need on väga kiired ja see saab olema meile perfektseks võimaluseks saada kiirus peale suvepausi WRC-s üles enne kui läheme Soome WRC etapi eelsele testile," ütles Evans pressiteate vahendusel.

M-Sport meeskonna juhi Richard Milleneri sõnul on Rally Estonia WRC maailmas väga tuntud sündmus, seda eelkõige ralli populaarsuse tõttu Eestis, kuid samuti hea korralduse ja tugeva konkurentsi tõttu. M-Sport meeskond tuleb esimest korda Eestisse võistlema suurte ootustega.

"Rally Estoniast on saanud sündmus, kuhu kõik tahavad minna. Paljud M-Spordi kliendid on siin osalenud ja meie jaoks on Elfyni ja Scotti osalemine Ford Fiesta WRC’ga Rally Estonial väga oluline. Eesti fännid on WRC sarjas kuulsad ja kui kohal on nelja WRC tehasemeeskonna autod, on kohapealne atmosfäär kindlasti fantastiline. Õnneks saame Eestis ise seda kõike juba varsti kogeda. Rally Estonia tuleb kindlasti võimas ja samas meie jaoks oluline, et meie sõitjad saaksid enne Soome MM-ralli teste hea hoo üles," räkkis Millener.

Kui 2018. aastal olid Rally Estonial esindatud Hyundai, Toyota ja Citroen, siis M-Sport meeskonna ja Ford Fiesta WRC esindatus tänavusel aastal on taas samm edasi.

Rally Estonia direktor Urmo Aava: "See, et oleme suutnud luua Eestis sündmuse, mis on WRC sarja inimeste, meeskondade ja sõitjate silmis kõrgel kohal, on meile suur tunnustus. M-Sport meeskonna ja Elfyn Evansi ning Scott Martini startimine Rally Estonial on märgiline, sest nad on siin esimest korda. Siin ei saa alahinnata 2017. aastal toimunud testi Eestis, kust nad said esmase ettekujutuse meie katsetest. M-Sport meeskond on teinud palju tööd Ford Fiesta WRC autoga ja olen kindel, et Rally Estonia kiired ja trampliinidega katsed sobivad Elfynile ja Scottile ning Ford Fiesta WRC autole hästi ja ootan juba huviga, millist kiirust nad siin näitavad."