Uue kaheaastase lepingu kuulutas pressikonverentsil esimesena välja ametist lahkuv Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas. "See, mida me täna hetkel teeme, on midagi suurepärast. 2020. aasta ralli oli Urmo Aava juhitava meeskonna poolt suur õnnestumine. Näitasime möödunud aastal, kui uuenduslikke lahendusi me suudame rallimaailmale pakkuda. On au teatada, et kahel järgneval aastal saame seda veel teha," ütles Ratas.

Pressikonverentsil osalesid veel Rally Estonia peakorraldajad Urmo Aava, Tarmo Hõbe ja Silver Kütt, Eesti Autospordiliidu president Ari Vatanen ja Janis Kaal ning ka Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) rallidirektor Yves Matton ja WRC promootor tegevjuht Jona Siebel. Valitsusest oli kohal ka kultuuriminister Tõnis Lukas.

Leping allkirjastati digitaalselt ning Ratas kuulutas, et kingib Vatanenile, Siebelile ja Mattonile ka Eesti E-residentsuse paketid. Rally Estonia, FIA, WRC, Eesti riigi ja autospordiliidu osalusel sõlmiti ka viiepoolne koostöömemorandum.

Aava rõhutas, et korraldajate eesmärk on teha veel parem ralli kui 2020. aasta etapp: "Kui me 10 aastat tagasi hakkasime sellest unistama, oli see üsna uskumatu unistus. Aga miks me siia jõudsime? Me tahtsime iga päeva ja aastaga olla järjest paremad ja tegelesime sisuliste asjadega. Meil on üheskoos võimalik kõikides aspektides paremaks minna. See võibolla kõlab eestlasliku torisemisega enda kallal. Kui me vaatame 2020 aastale tagasi - tegime väga hästi, ei oska paremini. Aga siit on võimalik teha oluliselt paremini!"

Pressikonverents täispikkuses:

Ralli korralduse osas kinnitas Aava, et eesmärk on korraldada 2021. aasta etapp täismahus ning rohkem publikukatseid koondada Eesti Rahva Muuseumi kõrval asuva rallipargi ümbrusse. "Kiiruskatseid saab olema üle 320 kilomeetri. Liigume ka uutesse maakondadesse, valdadesse, võtame kasutusele uusi teid. Uued teed on ka looduslikult teistsugused. See on võimalus näidata Eestit erinevatest külgedest. Loodan, et ka võistlejad ja pealtvaatajad on peale rallit meeldivalt üllatunud, et Rally Estonia võib olla ka seda nägu. Märksõna on kitsamad, tehnilised teed, mis kulgevad männi- ja segametsas," lausus Aava.

Lukas lootis, et koroonaviirus suvel nii palju taandub, et raja äärde saab lubada rohkem publikut kui eelmisel aastal. "Arvan, et suvel ei ole nakatumise näitajad nii kõrged ja vaktsineerimine on andnud positiivse fooni, et inimesed julgevad korraldada üritusi ja kohale tulla. Kui saime eelmisel aastal hakkama turvalise ralli korraldamisega, siis selle aasta suvel, kui maailm on vaktsineeritud ja turvaline, saame me kindlasti hakkama!" sõnas Lukas.

Aava sõnul on Rally Estonia korraldustiimi eesmärk järgneva kahe aastaga tekitada Eesti WRC etapi traditsioon. "Meile on see kaheaastane leping kriitilise tähtsusega, sest üks aasta ei ole veel traditsioon. Meile, kogu Eestile, spordile ja kultuurile on oluline, et traditsioon tekiks ja tal oleks hästi tugev vundament. Loodame luua nii tugeva vundamendi, et võime vaadata tagasi aastakümnete pärast sellesse aega ja mõelda, et midagi suurt sai loodud. Tahame innustada ka teisi samamoodi tegutsema," ütles ta.

2021. aasta Rally Estonia toimub Tartus ja Lõuna-Eestis 15.-18. juulini.