"See on riik, kust on pärit maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja ning legendaarne Markko Märtin, mille tuhanded fännid on maailma kõige pühendunumad ning kus on vaieldamatult parim ralli väljaspool WRC sarja," kirjutas Evans.

"Andke neile aega. Rally Estonia, WRC promotsiooniralli, lülitub rallimaailma hinnatuima võistluskalendriga peagi. Või vähemalt nii me arvasime. Arvasime niikaua, kuni riik võttis ühiselt üles relva, sihtis ja tulistas end jalga - kui mitte isegi mõlemasse jalga korraga."

"Kui ma rääkisin ühe eestlasega eelmisel nädalal, olid õhus ohumärgid muudatuste näol, mida Eesti Autospordi Liit oli rakendanud, aga kriisist polnud veel juttu. Need arutelud pidid lõpuks vilja kandma ning viima ühise lahenduseni. Mulle öeldi: "Ära ole rumal. Rally Estonia on 2020. aastal suurem ja parem. Ning sammu võrra MM-sarjale lähemal."

"Aga nüüd? Tühistatud."

"Ühist keelt ei leitud, läbirääkimised jooksid liiva ja Tänaku, Märtini ja teiste kiirete ekipaažide vaatamisest oma tagahoovis unistanud rallirahva süda murti. Kuidas see küll nii läks?"

"Olen rääkinud mõlema osapoolega. Ralli pealik ja endine WRC tehasetiimi sõitja Urmo Aava saab aru, et Eesti autospordiliit tahab üritust maksustada, et panna see raha järgmise Aava, Märtini või Tänaku leidmisse. Ta lihtsalt ei taha, et see number oleks 4%. Ning EAL-i juhatuse liige Janis Kaal mõistab Aava kimbatust."

"Ja mõlemal on õigus. Aaval on õigus, et sellest protsendist polnud EAL-iga lepingut sõlmides, mis pidi kehtima 2017.-2023. aastani, juttu. Ning on väga raske vastu vaielda alaliidu soovile riigi suurimast rallist kasu lõigata, et sellega kohalikku rallit edendada."

"Ja siis on meil veel Oleg Gross - pikaaegne Rally Estonia toetaja ja järjekordne EAL-i juhatuse liige -, kes on väidetavalt valmis maksma EAL-ile 100 000 eurot, et üritust elus hoida. Sellest, ma pean tunnistama, ma aru ei saa. Jah, ma mõistan Aava pointi, et talle ei räägitud sellest kuni viimase minutini. Aga ikkagi, kui keegi tahab päeva päästa, tuleks sellest vähemalt rääkida."

"Mis mind tõeliselt morjendab, on fakt, et me oleme kaotanud ühe suurepärase ralli. Ma pidin sinna eelmisel aastal minema, kuid lõpuks ei saanud. Kuid kolleegid, kes käisid, rääkisid Aavast ja tema tiimi tegudest vaid ülivõrdes. Olgem ausad, Tänaku ja Märtini meele järgi olla pole just kõige kergem ülesanne, aga nad mõlemad tulid sellelt ürituselt ära naerulsui."

"Tõeliste rallifännidega maa nagu Eesti väärib enamat kui see. Ma ei tunne neid inimesi piidavalt, et hinnangut anda, aga ma ei tahaks mõelda, et tuhanded ja tuhanded fännid peavad egode kokkupõrke all kannatama. Aava ja Kaal tunduvad mulle ratsionaalsed tüübid ja me peame lootma, et nad leiavad veel lahenduse."

"Rally Estonia on ilma kahtluseta kõige suurem mootorispordiüritus sealkandis. Aga Rally Estonia ei ole suurem kui Eesti rallisport."

"Eesti valitsus on rallis näinud väärt investeeringut ning millise sõnumi me rallispordina peaminister Jüri Ratasele ja tema kabinetile saadame, kui me ei suuda oma majas asju korras hoida ja seda raha otstarbekalt kasutada?"

"Üks allikas, kes on lähedane mõlema osapoolega, ütles mulle: "Ralli ärajätmiseks pole eriti head põhjust. Raha pole probleem. Kui me peame sellega selgeks tegema, kes on kõige tähtsam Eesti rallispordis, siis see tuleb selgeks teha. Teised ei pea sellepärast kannatama. Mulle tundub see igati mõistlik."