Kuigi Latvala lootis sõita sel hooajal mitmel WRC-etapil laenutatud varustusega, tuli uudis Eestis toimuvast rallist talle liiga hilja. “Ma mõtlesin kogu aeg Soome ja Walesi rallidele. Kuid kui need mõlemad tühistati, siis oli mu jaoks olukord selge ja ma suunasin oma eelarve mujale,” tunnistas mees portaalile Rallit.fi.

Juuli alguses teatasid aga FIA JA WRC, et uuenenud kalendri kohaselt toimub üks maailmameistrivõistluste etapp ka Eestis.

“Uudis Eestist tulid mu jaoks liiga hilja. Kuna ma olin juba oma otsuse teinud, pole mul võimalik seda finantsiliselt muuta,” sõnas Latvala.

Eesti kiireloomuline ralli oleks soomlasele aga meeldinud. “See on huvitav etapp. Ma olen Otepääl paar korda Historic-klassis sõitnud, aga ei iial WRC-ga. Sealsed kohalikud teed on head, aga mitte päris sellised nagu Soomes,” avaldab rallisõitja.

“Kui reaalselt asju hinnata, siis pole Ott Tänaku vastu seal väga midagi teha. Ta on sõitnud ja treeninud nendel teedel ning ta saab teha seal teste. See pole midagi sarnast, kui teha testisõite Soomes,” rääkis Latvala.

Soome rallimees plaanib edasise hooaja jooksul osaleda mitmel Historic klassi võidusõidul.