FIA kohtunikud märkisid kirjalikus raportis, et Lukjanuk saabus treeningule kell 12.30, kuid tema aeg oli selleks ajaks juba läbi ning rajale teda ei lubatud. Lisaks olevat venelane STOP märgist kihutades mööda sõitnud, kuigi pidanuks seal peatuma.

Lukjanuk ise teatas kohtunikele, et saabus kell 12.29, kuna pidi ralli hooldusalas käigukasti vahetama. Kiirustamist põhjendas Lukjanuk sellega, et pidi kell 12.42 juba uuesti hooldusalast väljuma, kuid kiirus polevat üldsegi suur, vaid igati mõistlik olnud.

Kohtunike käsutuses on ka täpne info auto GPS-seadmelt, mis ütleb, et ekipaaž nr 2 saabus vabatreeningu starti esimest korda kell 11.19, teist korda 20 sekundit peale kella 12.30-t. STOP-märgist möödus ta kell 12.33,07 kiirusega 78,3 km/h. Maksimumkiirus olnud neil vabatreeningu ajal 109,1 km/h, mis teeb katse keskmiseks kiiruseks 79 km/h.

Kohtunikud otsustasid seega, et Lukjanuk rikkus reegleid ning saab 1000 eurot trahvi, mis tuleb Rally Estonia korraldajatele ära maksta 48 tunni jooksul. Sarnaste rikkumiste korral ootab teda juba EM-sarja punktide külmutamine.

Kõik see olnuks olemata, kui Lukjanuk oleks vabatreeningu stardist läbi läinud kell 10, nagu talle ette oli nähtud. Tema esimene läbimine jäi aga kella 11.19 peale, misjärel mindi veel käigukasti vahetama. Ralli ajakava nägi ette, et treeningu start suletakse kell 12.30.