Auto24 Rally Estonia 2015 on rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) Euroopa autoralli meistrivõistluste (ERC) ja FIA Historic-autode Euroopa meistrivõistluste etapp. Stardinimekirjas on pea 100 meeskonda eesotsas ERC punktitabeli liidrite Craig Breeni ning Kajetan Kajetanowicziga. Eestit esindavad tänavu pea kõik rallitipud, kaasa arvatud võidupretendendid Karl Kruuda ja Sander Pärn.

OlyBeti koefitsientide järgi kõige suuremad šansid esikohale on Karl Kruudal koefitsiendiga 2,3. Sander Pärn on favoriitide seas kolmandal kohal koefitsiendiga 7. Teisele kohale koefitsiendiga 5 on paigutatud ka eelmisel aastal Eestis teise koha saavutanud venelane Aleksei Lukjanuk.

“Iirlase Craig Breeni ja poolaka Kajetan Kajetanowiczi koefitsiendid võidule on suhteliselt kõrged – mõlemal 15 – mis tähendab ka seda, et analüütikud ennustavad punktitabeli liidritest paremat tulemust veel kahele Eesti rallimehele: Timmu Kõrgele (10) ja Martin Kangurile (12). Nii et Eesti rallispordile peaks tänavu kodus tulema ilus tulemus,” lisas OlyBeti spordiennustuse juht Vladimir Dratšjov.

Selle suve kõige rahvarohkemal üritusel Rally Estonia võistlevad võistlusekipaažid läbivad kiiruskatsetel 235 ja kokku 800 kilomeetrit. auto24 Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil Tartus, Otepääl ja Lõuna-Eestis. FIA ERC stardinimekirjas on 65 meeskonda, FIA Historic autode Euroopa meistrivõistlustel 37 ja laupäeval, 19. juulil sõidetaval Eesti autoralli meistrivõistlustel stardinimekirjas 71 autot.