Rallipasside müük algab teisipäeval 04. augustil kell 10.00. Korraldajad paluvad, et fännid paneksid aegsasti oma seltskonnaga paika plaani, millist rallipassi gruppi soovitakse osta ja kindlasti ka teine eelistus, kui esimene eelistus peaks läbi müüdama. Rallipassi grupid on koostatud selliselt, et kõik jõuaksid oma seltskonnaga ilma kiirustamata kõiki grupile ette nähtud alasid rallinädalavahetuse jooksul külastama. Kogu ralli ajakava on nähtav siin lehel.

4.-6. septembril toimuvale MM-rallile on kokku 16 000 rallipassi, mis jagunevad võrdselt 16 paketi vahel. Tarmo Hõbe tõi välja, et alates eilsest on olnud võimalik Rally Estonia kodulehel tutvuda kõikide 16 passiga. Iga paketi sees on ka võimalusi tutvustav kaart ja videod.

Rallipääsme ostmiseks tuleb minna www.rallyestonia.ee kodulehele, kust on mugavalt võimalik leida info pealtvaatajatele. Kui veebilehelt on sobiv variant valitud, saab ühe ostuga soetada kuni 20 pääset ja 10 autopiletit. Ostu sooritamiseks on aega 15 minutit.

Kui pääsmed valitakse ära, on need isikule juba broneeritud. Ostuprotsessi lõpus peab sisestama nii täiskasvanute kui ka laste isikuandmed. Kui kuskil selgub, et andmete sisestamisel on tekkinud viga, siis tuleb ise võtta ühendust infoliiniga. Ostu sooritades, tuleb meilile kinnitus.

Rallile peab kaasa võtma isikut tõendava dokumendi. Kuna rallipass on isikustatud, ei saa seda müüa, kinkida ega vahetada.

Eraldi tuuakse ka välja, et rallipassi ostuks sisestatud andmed edastatakse ka Terviseametile, kes rakendab neil juhul, kui Lõuna-Eesti rallil peaks tekkima haiguskolle.

Hõbe soovis rõhutada, et kellel ei õnnestu rallipassi osta, palutakse kohale mitte tulla, sest üritusel pääsmeid ei müüda. “Teeme kõik endast oleneva, et läbi metsa ei saabuks keegi raja äärde piletita. Pääsmeta rallile tungides võivad tekkida üritusel tõrked või kulmineeruda lausa katsete tühistamisega. Sellega kaasneks suur mainekahju ning see võib saada saatuslikuks tulevatele MM-etappidele Eestis. Palume olla mõistlikud,” sõnas Hõbe.

Urmo Aava lisas omalt poolt, et sel aastal läbi metsa saabuvate piletiteta fännide vastu rakendatakse tugevaid meetmeid. “Meil on selles osas suur tugi riigilt. Me teeme koos Eesti riigiga kõik endast oleneva, et hoida eemale inimesi kohtadest, kuhu nad ei peaks pääsema.”

Rallipasse hakatakse kullerdama 17. augustist. Kui varasemalt oli passe võimalik saada kätte tanklatest, siis sel aastal toimub kõik kontaktivabalt, need toimetatakse kätte Baltikumi piires Omniva pakiautomaatidega. Väljastpoolt Baltikumi saab ka osta passi, kuid selle saab enda valdusesse aint Eesti, Läti või Leedu Omniva pakiautomaatidest.

Isegi kui olukord peaks minema paremaks, siis korraldajad ei kavatse muuta rallipasside hulka. Kui on vaja võistlus korraldada pealtvaatajateta, siis ollakse selleks valmis.

Tungival soovitusel on ainukene turvaline võistluse jälgimine läbi meediakanalite. Need, kes ikkagi tulevad, ei tohi saabuda haigetena. Palutakse teistega mitte sotsialiseeruda, kuid tuleb desinfitseerida käsi ning kanda maski.

Kui ralli jääb ära, siis publik saab seadusest tulenevalt 100% raha tagasi või pakutakse samaväärset tagastust mõne muu teenuse näol.