"Üliväikesed asjad on meie võidusõidu rikkunud, alates pistikutest roolivõimendini. On olnud palju lambi ebaõnne. Ei ole midagi teha, tuleb võidelda. Kui vahel on selline periood, siis on selline periood. Kindlasti tuleb hetk, kui läheb kõik paremaks. Peame lihtsalt ära kannatama ja võitlema sellega. Elame selle raske õpi- ja kasvatamisperdioodi üle, siis ehk on kunagi lihtsam," sõnas Tänak.

Rally Estonia pressikonverentsi laua taga avaldas Eesti parim rallisõitja lootust, et õnn võiks pöörduda just Lõuna-Eesti teedel 17.-19. juulil. "Loomulikult tahame võita, aga samas on kogu Eesti paremik kohal. Täna on väga paljudel sõitjatel R5-d tipptehnika näol istumise all. Usun, et eestlastel on väga suur tõenäosus siit suur tulemus saada. Samas ei saa kindlasti minna mütsiga lööma. Tuleb kõvasti tööd teha selle nimel ja ülihästi valmistuda - siis on kõik võimalik. Kindlasti ei saa see olema puhkus või chill võidusõit. See saab olema samasugune võidusõit nagu iga MM-etapp," lisas ta.

Kuna Rally Estonia on tänavu esimest korda FIA Euroopa autoralli meistrivõistluste kalendris, polnud Tänakul pikka kaalumist, kas Eesti rallispordi aasta tippsündmusel kaasa teha või mitte. "Varianti teisiti mõelda kindlasti ei olnud, aga samas tuli selleks päris palju tööd teha ja tuleb siiani palju pingutada. Aga loomulikult on hea meel seal sõita ja täna on meil selleks võimalus antud. Kuna see on esimest korda Euroopa meistrikate etapp, oleks imelik seal mitte sõita. Huvi on suur ja katsume endast parima anda," lausus Ford Fiesta R5-ga starti tulev Tänak.