Kired Rally Estonia ümber tulid avalikuks eelmisel nädalal, kui selgus, et Eesti Autospordi Liit nõuab ralli korraldajatelt 100 000 euro suurust registreerimistasu.

Rally Estonia korraldajad pole aga nõus tasu maksma. Seega on juba nädal aega spekuleeritud, et ralli võib sellel aastal ära jääda. Nii ka läks.

Ralli peakorraldaja Urmo Aava ütles, et küsimus pole ainult 100 000 euros, vaid pikema aja jooksul tekkinud usalduse kadumises korraldajate ja alaliidu vahel.

"Usaldus saab kaduda äkitselt ja pika aja vältel. See usaldus kadus samm-sammult. Nägime pikka aega vaeva, aga tegelikult on kriis või lõhe sügavam kui see 100 000 eurot. Oleme kolm kuud üritanud asja alaliiduga lahendada. Seda ei ole võimalik teha päevade või nädalatega," rääkis Aava.

"Sisulised kokkulepped WRC-tiimidega olid olemas. Olime saamas partneritega heasse rütmi. Kriitilise hulga WRC-tiimide siia saamine läks libedalt. Ei vasta tõele, et tahtsimegi võistlust ära jätta, et meil pole toetajaid, et meil pole raha, et tiimid ei taha siia tulla. Need väited on valed," lisas ta.

Aava sõnul ei sündinud otsus täna, vaid juba eelmisel nädalal.

Loe Aava ja Tarmo Hõbe selgitusi pikemalt blogist: