Hyundai WRC-tiimi ridadesse kuuluv norralane Andreas Mikkelsen tunnistas, et noore kaasmaalase kiirus avaldas muljet.

„Seni ei ole tema tasemest konkreetset ülevaadet olnud. Eestis toimunud rallil konkureeris ta maailma parimatega ning suutis neist paremat kiirust näidata,“ kiitis senise karjääri jooksul kolm MM-rallit võitnud Mikkelsen VG vahendusel noort Solbergi. „Tema tulemused olid mulle tõeliseks üllatuseks. Ta oli oma võistlusklassis kõigist selgelt üle.“

Solberg edestas R5 arvestuses Rainer Ausi ühe minuti ja 27 sekundiga. Lisaks suutis Solberg edestada ka M-Spordi R5 autoga sõitnud Teemu Sunineni. Lisaks kimbutas Solberg ka WRC-autoga sõitnud Markko Märtinit. Märtin sai üldarvestuses kuuenda ja Solberg seitsmenda koha. Kahte meest jäi lahutama 24,3 sekundit.

Solberg osaleb tõneäoliselt sel aastal ka mõnel MM-rallil ning teeb seda R5 autoga. Ringi liiguvad ka spekulatsioonid, et juba järgmisel aastal saab Solberg võistlusolukorras proovida ka WRC-autot.

„Ma ei kujuta ette, kui suur oleks hüpe WRC-autosse. Kõik räägivad, et sellega sõitmine on suurepärane,“ lisas Solberg omalt poolt.

Solberg järgib praegu 18-aastase soomlase Kalle Rovanperä eeskuju. Soomlane alustas samuti Baltikumis toimunud suurematest rallidest ja liikus alles seejärel MM-sarja.