Olgu ära märgitud, et see nimekiri on selge potentsiaaliga pikeneda, sest osad meie tippsõitjad püüavad oma kalendreid jooksma panna nii, et saaks osaleda Delfi Rallipäeval.

Loomulikult ei vaja pikemat tutvustamist peoperemees seitsmekordne WRC ralli võitjaOtt Tänak. Viimasel paaril aastal on olnud Ott väga tugev pretendent autoralli maailmameistri tiitlile ja ka sellel aastal on see üks ja ainus siht. Seda eesmärki püüab ta Toyota Yaris WRC autoga, mis on ka Lauluväljakul demosõitudeks kohal ja koos kaardilugeja Martin Järveojaga. Kui Ott Tänak mullu esimese Delfi Rallipäeva võitis, siis mulle isiklikult jättis väga sügava mulje tema kaardilugeja Martin Järveoja esitus, kes murdis ennast välja poolfinaali, kus pidi alistuma toonasele tiimiskaaslasele Esapekka Lappile. Järveoja on stardis ka tänavu ja hoiab kindlasti ka sellel aastal kaardilugejate taset kõrgel.

Tänavu on stardis veel üks eelmise aasta poolfinalist, Kevin Korjus. Kevinit saab kindlasti nimetada Eesti parimate ringrajasõitjate hulka kuuluvaks, täna ta enam ise aktiivselt võidusõiduga ei tegele aga on sellega 100% seotud. Tal on oma management firma, mis tegeleb mitme sõitjaga, ta on Eesti ühe tulevikulootuse, Paul Aroni sõidutreener ja ühes võistlussarjas ka insener. Näis, kas ta need teadmised, kuidas kiirelt sõit ja krosskarti seadistada jätab enda teada, või jagab ta seda infot ka konkurentidega.

Uus sõitja sellel aastal on Anastassia Kovalenko. Mitte ainult ei ole ta esimene naine, kes Delfi rallipäeval stardib, ta on ka esimene motoringrajasõitja, kes stardib sellel sündmusel. Selline väljakutse vastu võtta, respekt! Anastassia, kes on valitud kahel korral Eesti parimaks naismotosportlaseks, kihutab sellel aastal Itaalias, Yamaha R3 karikasarjas.

Tsiklirahvas oli aga mäletatavasti eelmine aasta esindatud, seda krossisõitja Juss Laansoo poolt. Juss ennast siis poolfinaalidesse välja ei sõitnud ja see asi vajab sellel aastal kindlasti parandamist. Krossisõitjana Eesti tippu kuulunud Juss Laansoo pole võõras ka autospordisündmustel. Rapla kardiraja rekord on olnud tema nimel ja tema tulemused erinevatel võistlustel on olnud korralikud.

Samas, kui osad Eesti rallimehed pole jõudnud veel oma osalemist kinnitada, on veel üks saarlane Ken Torn kindlasti kohal. Kui ikka oma saare mehe, Ott Tänaku nimeline sündmus toimub, siis tuleb kohal olla. Ken Torn on viimastel aastatel olnud Eesti noortest sõitjast kindlasti üks parimaid, võites mitmeid koduseid meistritiitleid ja kihutab teist aastat järjest autoralli maailmameistrivõistlusel Junior WRC klassis.

Eelmine aasta tuli magus klassivõit Soome MM-rallil, kindlasti saame tema esituses näha häid tulemusi nii Delfi Rallipäeval kui WRC sarjas.

Peagi saame rääkida 30. juunil Delfi Rallipäeval koos Ott Tänakuga startivatest välissõitjatest.

Rallipäeva korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab SIIT.