Kokku võideti sel nädalavahetusel 10 kiiruskatset ning ületati ka karääri 100. katsevõidu piir. Koos punktikatse neljanda kohaga teeniti Lõuna-Ameerikast punktitabelisse kokku 27 punkti.

Hea uudis on see, et juba kahe kuu pärast võistlevad mõlemad ka Tallinnas, aga siis juba eraldi, mitte ühe tiimina. Tallinnas sõidetakse maastikukartidega.

Laupäeval, 30. juunil on Eesti rallifännidel Tallinna lauluväljakul võimalik taas üle pika aja kodumaal Ott Tänaku võidusõitmisele kaasa elada, sest toimub „Delfi rallipäev Ott Tänakuga”.

Põnevust ja tegevust jagub kogu perele.

Lauljatele sai Tallinna lauluväljak tuttavaks kohtumispaigaks juba 1928. aastast, ent rallisõitjad tegid lauluväljakuga esmatutvust 65 aastat hiljem. 1993. aasta Tallinna Neste rallil sõideti seni vaid lauljate Mekaks olnud lauluväljakul esimest korda võistluse 2,9 km pikkune avakatse. Tõsi, autod olid seal aja peale sõitnud varemgi, kuid rallisprintide, mitte ralli raames. Tänavu aasta 30. juunil on kõigil Eesti rallifännidel jälle aeg sammud Tallinna lauluväljaku poole seada, sest siis toimub seal Delfi rallipäev Ott Tänakuga.

Ott Tänak ise ootab Eesti rallifännidega kohtumist väga ning kavatseb rallipäeva täiel rinnal nautida. „Mul on väga hea meel, et oleme suutnud koos Delfiga Eestis sellise ürituse kokku panna. Meil on kodumaal palju autospordi jälgijaid, kuid paljudel ei õnnestu MM-võistlustel kohapeal käia ja seepärast on see hea võimalus meie sport fännidele lähemale tuua ning väikese perepäeva jooksul koos lahedalt aega veeta. Kindlasti saab olema põnev maastikukartide võidusõit kohalike ralliässade ja loodetavasti ka krossikartide ässadega,” kinnitas Tänak. „Tahaks loota, et suudame nendega ühes tempos püsida. Maiuspalaks võiks olla ikkagi Toyota Yaris WRC-ga sõitmine ja seda naudin ma juba päris kindlasti!”

30. juunil on lisaks Tänakule ja Järveojale maastikukartidega sõitmas pikk nimekiri Eesti tunnustatumaid rallisportlasi.

Üheks õhtu naelaks on kindlasti momendid, mil Tänak näitab, kuidas ta WRC auto liigub.

Rallipäeva korraldab Ekspress Meedia.

Pileti saab osta SIIT.