Rossi kukkus Argentina etapil 13. kurvis, kui Marquez möödus temast väga agressiivselt ja sõitjate tsiklid puutusid kokku.

Marquezi skandaalne möödumine Rossist:

RT @mohdraqid: RT @MotoGP: The moment everyone is talking about from #ArgentinaGP 💢@marcmarquez93 and @ValeYellow46 CLASH!

Relive the #TermasClash ➡️ https://t.co/zMaWD3apq2 pic.twitter.com/w9C6taT967— MotoGP Fans Club (@MotoGPFansClub) April 9, 2018

"Ma kardan - mul on hirm, kui Marquez on rajal. Olukord on väga vilets, sest ta hävitab meie spordiala. Tal pole rivaalide vastu mingit austust," kritiseeris Rossi, kirjutab Autosport.

"Kui kihutada 300 km/h, siis peab konkurente austama. Juhtunu polnud juhus, sest ta sirutas jala kahe tsikli vahele. Ta teadis, et tema ei kuku, aga mina kukun. Ta lootiski, et ma kukun," ründas 39-aastane Rossi Marquezi.

Sõidu alguses oli Marquezil samas kurvis, mis oli kogu raja kõige märjem, analoogne intsident ka Aleix Espargaroga. Hispaanlane lõpetas võistluse viiendana, kuid Rossi intsidendi eest määratud 30-sekundiline ajakaristus kukutas ta 18. kohale. Rossi veeres üle lõpujoone 19. kohal.

Vaatamata Marquezile määratud karistusest nõudis Rossi kodumeeskond Yamaha hispaanlasele veel ka lisakaristust, kuid sellega kohtunikud ei nõustunud.

Marquez üritas pärast võistlust Yamaha meeskonda külastada, et vabandust paluda, kuid hispaanlane saadeti sealt pikema jututa minema. "Jah, ta üritas meie boksi tulla, kuid see polnud õige aeg ja koht," sõnas Yamaha tiimijuht Lin Jarvis hiljem ajakirjanikele. "Mul oli muud ka teha, kui Marqueziga rääkida."

Marquez ütles ajakirjanikele, et ta pole "kunagi oma elus ühelegi rivaalile tahtlikult avariid põhjustanud".

Argentina GP võitis inglane Cal Crutchlow (Honda), kes tõusis ka MM-sarja uueks üldliidriks.

Marquez üritab Yamaha meeskonda külastada, kuid ta saadetakse sealt minema:

Unbelievable scenes at the #ArgentinaGP as @marcmarquez93 heads to @ValeYellow46's box to apologise 😮😮😮#TermasClash pic.twitter.com/5ZT4CwSd9t— MotoGP™🇦🇷🏁 (@MotoGP) April 8, 2018