Portugali tagasi vaadates

Tagasi oli rajal Monster Energy Yamaha Romain Febrve, kes juba vabatrennis näitas, et kiirus pole kuhugi kadunud. Sõitudest 9. ja 6. tulemused pole paha. Kindlasti üks mees, kellel koduetapil silma peal hoida.
Kui rääkida veel nendest, kes võiksid HRC Honda Tim Gajseri ja De Carli KTM Antonio Cairoli vahele või isegi ette sättida, siis tähelepanelik vaatleja nägi kindlasti, kuidas Wilvo Yamaha Arnaud Tonus võistluse jooksul mitmeid kordi kiireima ringiaja enda nimele kehtestas. Tõsi, viimaste ringide hullumeelses kihutamises Tim vs Tony läksid rekordid kümnendikuga kaotsi, kuid see polegi niivõrd tähtis. Oluline on, et Tonus tuleb väga tõusvas joones, näitab head stabiilsust ja tugevat närvi.

Tema kaasmaalane Monster Energy Yamaha Jeremy Seewer samuti on sellel rajal kindlasti väga huvitatud oma elu esimest MXGP poodiumit välja võitlema. Portugali etapp oli suur edasiminek, kuid üks sekund on veel vaja maha lihvida, et see meeletu võitlejahingega noor šveitslane saaks oma potentsiaali täiel määral rakendada.

Nagu nägime Portugali baasil, siis Yamaha kamp ( Wilvo ja Factory Team) on väga väga tugev. Omaette mõtisklesin, et kui eelmise aasta Jeffrey Herlings oleks pidanud kehvema stardiga tagantpoolt tulema, siis tõenäoliselt oleks teda Portugalis tabanud mingisugune „déjà vu“ laadne tunne. Mitu korda ma pean ühte ja sama meest... Kuid paraku on teated valitsevast maailmameistrist Herlingsist väga lakoonilised. Ta on küll juba tsikli seljas, kuid seda, millal täpselt võistlusrajal tagasi, pole välja öeldud.

MXGP top 10 ( 6/17)
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 285
2. Tim Gajser (SLO, HON), 251
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 197
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 175
5. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 166
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 153
7. Pauls Jonass (LAT, HUS), 137
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 136
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 122
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 120

MX2
Ennustasin väga julgelt, et Portugalis Pradole keegi vastu ei saa ning puhtstatistiliselt oli mul muidugi õigus. Tegelikult tuleb tunnistada, et panin õnneks selle asjaga natuke mööda.
Kvalifikatsioonis tegid nii Rockstar Energy Husqvarna Thomas Kjer Olsen ja kui ka FH Kawasaki Henry Jacobi tulevärki. Kuid nagu ikka, tugevad õpivad kaotusest.
Seda tegi kindlasti ka Hondal sõitev austraallane Mitchell Evans, kes võitles Pradoga esikoha nimel väga visalt ja hetkel kui Prado ennast maksma pani, ei lasknud ilmselgelt õppetundi kaotsi ning võttis visalt seal järel sõites veel, mida võtta jaksas.

Kindlasti on Evansile kõik veel siin mandril natuke uudsem kui näiteks Pradole, kuid uued Hondad on kiired ja #43 Mitchell on näidanud ennast väga usina ja kiire õppijana.
FH Kawasaki rivistus Jacobi, Moosdijk ja ka Sterry näitab ennast väga heast küljest. Minu hinnangul on neil tõusnud kõik näitajad. Kawasaki on muutunud kiiremaks, sõitjad Marc De Reuveri käel all arenenud silmnähtavalt. Kuid Prantsusmaal üritavad kindlasti ka kohalikud noored tähekesed Brian Strubhart Moreau (Kawasaki) ja Mathy's Boisrame (Honda) kodustes tingimustes enamat.

MXGP Prantsusmaa etapile saad kaasa elada sel pühapäeval alates 15.00st telekanalil TVPlay Sports või veebis: https://tvplaypremium.ee/live

1. Jorge Prado (ESP, KTM), 250
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 247
3. Henry Jacobi (GER, KAW), 193
4. Jago Geerts (BEL, YAM), 170
5. Tom Vialle (FRA, KTM), 164
6. Mitchell Evans (AUS, HON), 155
7. Ben Watson (GBR, YAM), 155
8. Davy Pootjes (NED, HUS), 128
9. Adam Sterry (GBR, KAW), 127
10. Calvin Vlaanderen (NED,HON), 122