Rada on looklev, tehniline, sujuv ja väga lai, mis annab võimaluse hoida üleval head kiirust. Maggotts-Becketts-Chapel kurvide kaskaad toob välja sõitjate füüsilised võimed ja rataste dünaamika. Lisaks on kaks tugeva pidurdusega kurvi ning lauged, gaas-peal kurvid. Kõik see teeb Silverstone’ist väga põneva ja atraktiivse raja võidusõitjale. Pealtvaatajad ja fotograafid sellega muidugi nõus ei ole. Silverstone ei paku just eriti head ülevaadet pealtvaatajatele, sest rada ei ole suures plaanis hästi jälgitav ning tuuled ja vihmad panevad alatihti vihmavarju järele haarama.

Kes ja milline rattamark võiks olla siin edukas? Lihtsam oleks öelda, kes ei ole. Tehasetiimidest peavad KTM ja Aprilia oma aega veel ootama. Kõik ülejäänud koos Tech3 Yamaha, Alma Pramac Ducati ja LCR Honda sõitjatega võivad võidelda vähemalt poodiumi eest.

Üle-eelmisel hooajal võttis Maveric Vinales Suzukile esimese võidu. Eelmine aasta võidutses Andrea Dovizioso. Samas ei saa unustada, et eelmise aasta tehniline rike jättis raja äärde Marq Marquezi. Sel aastal Ducatile juba mitu võitu võtnud Jorge Lorenzo läheb järjest paremasse hoogu ja Silverstone’i rada on Lorenzo üks lemmikuid. Tema arvel on kõige rohkem võite, kuid kui siiani on need võidud toonud talle Yamaha ratas, siis seekord võib selleks olla Ducati. Tegelikult peangi Lorenzot eeloleva etapi suurimaks favoriidiks.

Suurim küsimärk minu ja paljude teiste jaoks on Movistar Yamaha. Kas Misano test andis paremaid tulemusi, seda me veel ei tea, aga Silverstone on tõestamise koht. Kui siit ei tule võitu, siis on see ühe rattamargi jaoks läbi aegade suurim võitudeta seeria MotoGP sarjas. Sellist rekordit Yamaha kindlasti enda nimele ei soovi. Lisaks eelnimetatutele sooviks näha Suzuki piloote esikoha nimel võitlemas. Ratas on selle raja jaoks ideaalne ning sõitjad on kõrgest klassist. Kas tuleb selle hooaja esimene võit Suzukile?

Selle kõige juures mängib väga suurt rolli seekord rehvivalik, sest Moto2 võidusõit on pärast GP sõitu ja see tähendab, et Moto2 Dunlop rehvikihti asfaldil ei ole. See tekitab hoopis teise olukorra ja sellega tuleb arvestada.

Mis juhtuma hakkab, seda näeme juba sel pühapäeval – otseülekanne on eetris alates kell 13.05 spordikanalil TVPlay Sports (endine Viasat Sport Baltic) ja voogedastusteenuses Viaplay.