Kes siis ei mäletaks 2015. aasta hooaja Asseni etapi viimast ringi, kus vanameister Valentino Rossi noorele Marc Marquezile koha kätte näitas ja mis muutis suuresti nende omavahelist edasist läbisaamist.

Või võtame eelmise aasta, kus põnevus säilis lõpuni ja erilist närvikõdi pakkus Petrucci ja Rossi duell viimastel ringidel, kus järjekordselt Rossi võitjana väljus.

Võibki olla, et praegustest sõitjatest ongi Rossi olnud kõige edukam just Assenis. Antud rada sobib väga hästi Yamaha rattale ja eks ole seegi üks Rossi edu põhjustest.

Jack Miller triumfeeris Assenis 2016, kuid siis kallas vihma ja sellistes oludes on võitja ennustamine tänamatu töö. Just vihma kardetakse ka selleks pühapäevaks, sest siis on trumbid juba iga sõitja käes.

Jorge Lorenzo on viimasel kahel etapil domineerinud ja näib, et selle rattaga võiks olla Lorenzo ka Assenis kiire. Mina selles ei kahtle ja Lorenzo on tõusnud vaieldamatult selle hooaja „mustaks hobuseks“.

Peale Barcelona etappi jäid tiimid sinna testima ja mitme erineva tiimi sõitja puhul tähendas see edasiminekut. Seega võib-olla aitab Assenis kedagi just äsja lõppenud testsõidud ja nende abil tsikli edasiarendused.

Tahaks näha uuesti esikoha heitlusesse sekkumas Johann Zarcot. Viimased etapid ei ole talle just edukad olnud, kuid Assen oma olemuselt peaks sobima Zarcole ja tema Yamahale vägagi hästi. Ühte ma usun - poodium tuleb selle hooaja varasematest erinev.

Kas see kõik nii on, seda saame jälgida pühapäeval ikka Viasat Sport Balticust ja Viaplayst.