Rootsi ralli korraldajaid juba varem võistluste ära jätmist kaaluma ärgitanud Sebastien Ogier avaldas ajakirjale Autosport, et pilootidel oli reede hommikul kell 6 Karstadis kiire koosolek, kus boikotti arutati. Plaan oli esimene katse vahele jätta ja otse teise katse starti sõita.

Rallisõitjaid häiris mitte nii väga see, et talverallit lume puudusel ära ei jäetud, vaid see, et korraldajad ja rahvusvaheline autoliit nendega asju ei arutanud.

"Meil oli täna hommiku väga kiire koosolek, kus me neid asju arutasime. Me arvame, et see ei ole normaalne, et meiega selliseid asju ei arutata. Me peame veel tulevikus kohtuma, et teha selgeks, et meile peab nendes aruteludes koht olema ning et vähemalt üks sõitjatest nendel koosolekutel osaleks," rääkis Ogier.

Ainsana boikotile vastu seisnud Paddon tunnistas, et jagab kolleegidega samu vaateid, kuid pole päri nende meetoditega. "See polnud ainult minu otsus, vaid meie tiimi," ütles ta. "Teised sõitjad tahtsid, et me kell 6 hommikul üksmeelel oleks, aga ma ei olnud valis oma tööga kell 6 hommikul riskima."