2013. aastal Portugalis kolmanda koha saavutanud soomlane üritas 21-kilomeetrisel katsel teha tagasi 0,4-sekundilist vahet oma tiimikaaslase Sebastien Ogieriga. 9,2 km vaheajapunktis oli ta prantslasest 1,3 sekundit kiirem. Saatuslik avarii juhtus kaks kilomeetrit hiljem.

"Hommikul sõitsime pehme seguga rehvidega, kuid alustasime viiendat katset kõva ja pehme seguga. Tasakaal polnud kõige parem ning auto oli pisut alajuhitav," kommenteeris Latvala wrc.com-ile.

"Kurvis vasakule kaotasime juhitavuse ja lasime veidi pikaks. Tegin korrektuurid ning lootsin, et tuleme tagasi, kuid väliskurvis oli suur, suur auk, ilmselt oli vihm sealt tee ära pühkinud. Ma sõitsin auku ning auto jäi kahe ratta peale, esiots tabas seina ja me lendasime üle katuse."

Latvala jätkas rallit laupäevar super-rally süsteemis, kuid reede lõpuks oli ta langenud juba 43. kohale. "Tiim ja mehaanikud on fantastilist tööd teinud. Olen neile väga tänulik, et saan rallit jätkata," ütles Latvala pärast laupäeval esimese katse finišis ralliraadiole.

Latvalale oli see neljas avarii Portugalis kuue aasta jooksul. Halvim neist oli 2009. aastal, kui ta Ford Focusega 200 meetrit mäeservalt alla veeres ning õnneks vigastuseta pääses. 2010. aastal põrutas ta 110 km/h vastu puud ning 2012. aastal liidrikohalt vastu kivi.