Kui tal see õnnestub, teeb ta kahtlemata ajalugu, sest selle ikoonilise võistluse 97-aastase ajaloo jooksul pole seal ühtegi soovahetuse teinud pilooti varem nähtud.

"Esimese LGBT esindaja osalemine ühel maailma suurimal võidusõidul oleks mitmekesisuse edendamisel suur samm edasi. Mootorisport on täielikult meeste maailm," rääkis Leicesterist pärit Martin Šveitsi ajalehele Blick.

Charlie armus Le Mansi võidusõitu, kui ta seda 19-aastasena koos oma vennaga esimest korda külastas. "See võlus mind koheselt. Aga kui ma hiljem hakkasin tegelema mäkketõusuga, tundus Le Mans minu jaoks sama kauge kui kuule minek."

Martin rääkis, et elas oma elu esimesed 30 aastat justkui vales kehas. Ta on end alati naisena tundnud. Rääkides aga teiste transsooliste inimestega hakkas temagi peas küpsema mõte soovahetusest.

"Selle lõpuks ära tegemine on suur asi. Olen pidanud palju vestlusi endasuguste inimestega, kuid lõpuks on operatsioon ikkagi teekond tundmatusse. Esimene aasta pärast lõikust tundus kõik väga hirmuäratav," jätkas Martin.

Iga samm koduuksest välja tundus kui väljakutse: poeskäigud, baarikülastused, tööl käimine. "Sa mõtled muudkui, et kõik vahivad sind. Aga ma sain sellest faasist üle ja muutusin järjest enesekindlamaks," ütles ta.

Mida enesekindlamalt ta end oma kehas tundma hakkas, seda rohkem hakkas ta edendama ka oma autospordi karjääri. Ta on Prantsusmaal erinevatel mäkketõusuvõistlustel osalenud alates 2014. aastat. Ringrajale pääses ta esimest korda kihutama 2017. aastal.

Oma esimesel ringrajavõistlusel, milleks oli Le Mansis ühel väiksel rajal toimunud 3-tunni sõit, pääses ta kohe poodiumile. "Sain aru, et kui naine võib jõuda väikse Le Mansi poodiumile, võib ta seda teha ka suurel 24-tunni sõidul!" ütles ta.

Charliel on kahju, et tema vanemad tema pöörast seiklust ei näe, sest nad on juba siitilmast lahkunud. Isa suri vähki, kui Charlie oli veel laps ning ema tabas sama saatus, kui ta oli 23-aastane.

"Ema andis mulle mu esimese võidusõiduauto jaoks 400 naelsterlingit. See, et ta nägi selle kõige algust, millest on nüüd saanud mu suur kirg, on minu jaoks suur asi," lausus Martin, kes sel aastal teeb debüüdi Saksamaa kestvussõidusarjas.