Ralli korraldajad avaldasid kella 19 paiku ka ametliku pressiteate, kus seisis, et õnnetus toimus Arena Panzerplatte katsel, legendaarsel Gina-nimelisel hüppel. Võimsamad autod lendavad Gina hüppel üle 40 meetri.

"Me peame kurbusega teatama, et õnnetus leidis aset Arena Panzerplatte kiiruskatsel. Auto, mida juhtis Hollandi paar, sõitis teelt välja Gina hüppe läheduses. Meditsiinibrigaad andis meestele koheselt abi, kuid vaatamata nende suurimatele pingutustele olid juhi ja kaardilugeja vigastused liiga suured," selgitasid etapi korraldajad.

Esialgu levinud kuuldused, mille kohaselt hukkus üks pealtvaataja, ei vasta tõele.

Rallit juhtis enne tänase päeva viimast etappi hispaanlane Dani Sordo Citroenil, talle järgnesid Thierry Neuville (Ford) ja Mikko Hirvonen (Citroen). Eelnevalt olid katkestanud liidrikohalt WRC sarja üldliider Sebastien Ogier (Volkswagen) ja Jari-Matti Latvala (Volkswagen). Ogier jätkab rallit küll superralli süsteemis, kuid kõrget kohta ta enam ei püüa.

Veel ei ole kindel, kas ralli jätkub homme või mitte.

Saksamaa rallil sõidavad WRC2 ja JWRC arvestuses ka Karl Kruuda ja Sander Pärn. Kruuda oli enne viimast etappi WRC2 arvestuses kaheksandal kohal, Pärn JWRC arvestuses aga kuuendal kohal.

Kõigest kaks nädalat tagasi toimus Saksamaal sarnane traagiline õnnetus - Wartburgi rallil hukkusid Saksamaa naissõitjate tippu kuulunud Janina Depping ja tema kaardilugeja Ina Schaarshmidt.