Piloodid nõuavad Austraalia ralli korraldajatelt kolmeminutilisi vahesid praeguse kahe minuti asemel, kuna New South Walesi kruusateed pole lihtsalt muidu piisavalt turvalised.

"Me riskime siin oma eludega. Ning me ei muretse ainult enda turvalisuse, vaid ka pealtvaatajate pärast," ütles kvalifikatsiooni võitnud Citroeni piloot Kris Meeke väljaande AutoSport vahendusel.

M-Spordi tiimi sõitja Mads Östberg lisas: "Kui vihma sajaks, poleks probleemi, aga praegu on keeruline. Asi pole ainult tolmus, vaid päikeses, mis läbi puude paistab ja tekitab läbi tolmu seina, millest läbi ei näe. Pilved oleksid ka abiks, sest tavaliselt kaasneb pilvedega tuul, mis tolmu laiali puhuks. Kui vahed jäävad kaheminutiliseks, saab olema väga-väga raske. Oleme üritanud korraldajaid veenda, aga nad paistavad selles osas olema väga karmid."

Ralli korraldajate sõnul ei taha nad vahesid kolmeminutiliseks tõsta seetõttu, et siis ei jääks neil vähem aega teistele, meelelahutuslikumatele üritustele, mis Austraalia rallile igal aastal kuulsust ja publikut on toonud.