Kimiläinen meenutas hiljuti taskuhäälingusaates "Shikaani", kuidas 2010. aasta eel tundis tema vastu huvi USA võistlussarja Indy Lights üks meeskondi. Kimiläineni sõnul teatas võistkond talle, et ta ei pea sponsoreid tiimi tooma, sest nad olid juba toetajad leidnud.

Läbirääkimiste käigus sai aga selgeks, et võistkonna üks sponsoreid oli "üks mainekas meesteajakiri". "Võistkond teatas mulle, et nad ei suuda sponsoriga kokkuleppele jõuda, sest sponsorid tahavad minust pilte nii bikiinides kui ka palja ülakehaga. Küsisin, mis toimub, kuid mõistsin siis, et sponsoriks on erootilise sisuga meesteajakiri. Keeldusin kõigest kohe," vahendas The Sun Kimiläineni meenutusi.

"Tänapäeval tundub selline pakkumine absurdne ja kohatu, kuid kümme aastat tagasi oli maailm hoopis teistsugune, kui silmas pidada naiste õigusi ja võrdsust," sõnas ta.

Seega tegi Kimiläinen toona võistlemisest pausi, mis kestis lõpuks neli aastat. 2014. aastal naasis ta sporti Skandinaavia Touring Cari sarjas. Viimati võistles ta 2019. aastal naistele mõeldud Formula W sarjas, kus ta saavutas hooaja kokkuvõttes viienda koha. Mullune hooaeg jäi koroonapandeemia tõttu üldse ära, aga tänavu toimub Formula W taas. Sellest võtab osa ka Kimiläinen.

Kimiläinen andis hiljuti intervjuu portaalile Inews, kus avaldas, et sai pärast saadet palju tunnustavat tagasisidet. "Minu eesmärk polnud rääkida juhtunust naiste õiguste perspektiivist lähtudes, aga olin positiivselt üllatunud, et inimesed nägid seda niimoodi ja pidasid sellist pakkumist absurdseks. See näitab, kui palju on maailm muutunud. Kümme aastat tagasi esitleti naisi motospordis hoopis teistmoodi. Avaldati kalendreid, võistlustel olid raja ääres tüdrukud ja ka autonäitustel esitleti naisi eri viisidel."

Pärast intervjuud täpsustas Kimiläinen Twitteris, et mäletas kümne aasta tagusest intsidendist kaht asja valesti. Esiteks polnud tegu Indy Lightsi sarja tiimiga, vaid hoopis Grand Ami ühe võistkonnaga. Teiseks meenutas ta, et temalt sooviti mitte palja ülakehaga pilti, vaid alastipilti. "Nagu mainisin, siis selline pakkumine ei solvanud mind. Minu eneseväärikus ja maine olid lihtsalt rohkem väärt," täpsustas Kimiläinen pärast intervjuud veel sotsiaalmeedias. "Naissportlasena oli mul aga eriti hea meel, et suhtumine on muutunud ja tänapäeval tundub selline pakkumine absurdne."