"Ma olen seda rallit lapsest peale jälginud ja nüüd ma võitsin selle ise. See on fantastiline tunne," teatas võidukas Hirvonen, vahendab wrc.com. "Ralli läks täpselt nii nagu planeeritud. Ma teadsin, et saab olema tihe rebimine Sebastieniga."

Viiekordne maailmameister Loeb tunnistas, et Hirvonen oli temast sel korral parem. "Mikko oli siin tõeliselt kiire. Kaotasime siin kaks punkti MM-sarjas, kuid mis siis ikka. Viimased etapid saavad olema ülipõnevad."

MM-sarjas jääb sõita veel kolm rallit.

Viimane kiiruskatse:

6,5 km pikkusel kiiruskatsel vormistas Hirvonen rahulikult oma võidu, edestades lõpuks Sebastien Loebi 25,1 sekundiga. Kolmas oli Jari-Matti Latvala 49,9-sekundilise kaotusega.

MM-sarja kokkuvõttes kasvatas Hirvonen (68 punkti) oma edu Loebi ees kolmele punktile. Soomes neljanda koha saanud Dani Sordol on 44 ja Latvalal 31 silma.

Avapäeval vedrustuse lõhkunud ja kuuendal kiiruskatsel seetõttu parematele 17 minutiga kaotanud Urmo Aaval, kes sõitis esiveolise Hondaga, kogunes lõpuks kaotust Hirvonenile 40.42. A7 klassis andis see kolmanda koha.

Ott Tänak ja Georg Gross katkestasid Soome ralli.

Eelviimane kiiruskatse:
15 km pikkuse kiiruskatse võidab Jari-Matti Latvala. Ralli üldliider Mikko Hirvonen on neljas, kuid kaotab oma lähimale jälitajale, Sebastien Loebile vaid 0,3 sekundiga.

Üldarvestuses on Hirvoneni edu Loebi ees 25,8 sekundit. Latvala kaotab kolmandana 51,6 sekundit.

3. päeva esimesed katsed:

Valitsev maailmameister Sebastien Loeb suutis Soome MM-ralli 21. kiiruskatsega vähendada vahet üldliidri Mikko Hirvoneniga 9,4 sekundi võrra.

Kaks katset enne ralli lõppu on soomlase edu Loebi ees nüüd 26,1 sekundit. Kolmandal kohal olev Jari-Matti Latvala kaotab 54,1 sekundiga.

Eestlastest jätkab veel vaid esiveoga Hondal kihutav Urmo Aava, kes oli 21. kiiruskatse järel 31. (+39.36). A7 klassis on eestlane kolmas. Ott Tänak ja Georg Gross on katkestanud.