Sel kuul peetakse ERC sarja eelviimane etapp Küprosel. Augustis Tšehhis toimunud Barumi rallil läks Ingram (Škoda Fabia R5) punktitabelit juhtima. Vaid ühe punktiga jääb temast maha venelane Aleksei Lukjanuk ning kümne punktiga poolakas Lukasz Habaj.

25-aastane Ingram on lähedal saamaks esimeseks britiks pärast 1967. aastat (Vic Elford), kes Euroopa ralli meistritiitli võidab, kuid tal puuduvad viimastel etappidel osalemiseks vajalikud vahendid.

Tšehhis oli tal võimalus võita ERC1 Junior tiitliga kaasnevad 100 000 eurot, kuid ta jäi kohalikule mehele Filip Marešile alla vaid 0,1 sekundiga.

"Mu poeg on pühendanud oma elu rallimeistriks tulekule. Tema ja ta kaardilugeja Ross Whittock juhivad praegu FIA Euroopa ralli meistrivõistlusi. Poistel on sel aastal olnud rahalisi raskusi, kuna nende põhisponsor hüppas viimasel minutil alt," ütles Ingrami ema veebilehele Gofundme.com üles riputatud korjanduses.

"Chris saab pahaseks, et ma selle üles seadsin, aga neil on hetkel väga vähe võimalusi tiitli püüdmist jätkata, kuna neil pole lihtsalt raha. Igasugune abi, ükskõik kui väike või suur, oleks väga tänuväärne."

Chris Ingram on kahel korral võistelnud ka Rally Estonial. 2016. aastal sai ta siin Opel Adam R2 autoga kokkuvõttes kümnenda ning ERC Junior, ERC3 ja neljaveoliste masinaklassis kolmanda koha. Aasta varem sõitis ta Lõuna-Eesti teedel Peugeot 208 R2-ga, kuid pidi ralli tehnilistel põhjustel pooleli jätma.