Täna avaldas NASCAR esmakordselt foto kurikuulsast silmusest, mis olevat Talladega Superspeedway ringraja garaažis rippunud juba 2019. aasta oktoobrist. Wallace'ile määrati see garaažiboks alles hiljuti.

"Arvestades meie ees olnud fakte, oleksime me käitunud sama pakiliselt. Pärast silmuse nägemist oli meie esimene reaktsioon kaitsta oma sõitjat. Elame väga pineval ja emotsionaalsel ajal. Meie nägime selles vihasümbolit, mis rippus ainult garaaži ühel poolel - sellel, mis kuulus Bubba Wallace'ile," ütles täna NASCAR-i president Steve Phelps.

"Nagu te fotolt näete, oli silmus tõeline, nagu ka meie mure Bubba pärast. Samasuguse emotsiooniga astusid NASCAR-i pere kaitseks välja ka teised meie tööstuses ja meedias, sest nad on samuti osa NASCAR-i perest. Oleme uhked, et nii paljud inimesed astusid välja selle nimel, mida nad peavad õigeks."

Phelps lisas, et NASCAR otsis läbi kõik garaažid kõigil sarjas kasutusel olevatel 29 ringrajal ehk läbi vaadati 1684 boksi.

"Leidsime ainult 11 käepidemena kasutatud nööri ja ühe silmuse - selle, mis avastati pühapäeval Bubba Wallace'i garaažist," lisas Phelps.

Et taolisi juhtumeid tulevikus vältida, paigaldatakse tulevikus kõikidesse NASCAR-i garaažidesse kaamerad.

Pildil nähtavat silmust peeti esialgu USA orjapidamisajaloo sümboliks. Esmaspäeval avaldasid Wallace'i kolleegid mehele toetust, lükates tema auto üheskoos stardijoonele.

Kaks nädalat tagasi keelustati NASCAR-is Wallace'i ettepanekul konföderatsiooni lippude lehvitamine.