Esimene neist toimus Argentiinas. Seda rajal, mida sõitjad hindavad väga kõrgelt, sest seal on mõnus sõita, see on moodne, kiire ja heade hüpetega.
Kuna 2018. maailmameister MXGP klassis Jeffrey Herlings vigastas talvistel treeningutel jalga ja ei stardi vähemalt kolmel esimesel etapil, oli oodata väga tihedat võidusõitu esikohale. Meeste motivatsioonist andis märki juba hooajale eelnenud Itaalia MV sari, kus tähtsatest tegijatest olid kohal Tim Gajser ( 2016. MXGP meister), Romain Febrve ( 2015. MXGP meister) ja loomulikult üheksakordne maailmameister Antonio Cairoli.

Nagu arvata, Cairolit oli raske Itaalias murda, kuid nii Tim kui Romain andsid vägagi lootustandvaid märke, mis ka Argentiinas pooltõeks osutusid.
Argentiina algas Cairolile veidi raskustega. Tehniline aps kvalifikatsioonis sundis võistluspäeval stardikohta viimasena valima. See tõik sellist suurepärast startijat samas väga isegi ei seganud. Kuigi stardivõidud vormistas oma nimele mõlemas sõidus Julien Lieber ( #33, Kawasaki), sai Cairoli siiski korralikud lähted ja pani oma tahtmise maksma.

Kehvasti läks Argentiinas Romain Febrvel (FRA, Monster Energy Yamaha Factory Racing). Romain näitas pidevalt kiiremaid ringiaegu, võitis kvalifikatsiooni ja oli esimeses stardis kolmas. Teises stardis andis peale heitlust esikohale Cairoliga veidi hoos järgi ning kahjuks ka fookuses. Seetõttu juhtuski, et ühes sirgele väljatulekus, lainetesse minnes, läks tsikkel käest ja kukkumine oli täpselt nii õnnetu, et üks tiitlipretendente on heitlusest väljas. Loodame kiiret paranemist ta jalale.

Head sõitu tegi Tim Gajser, kuid mõnusa üllatuse pakkus Jeremy van Horebeek ( BEL, Honda) kelle jätkamine oli talvel veel üldse küsimärgi all: kellega ja kuidas. Prantsuse privaattiimis Hondal võistlev sõitja platseerus kokkuvõttes kolmandale kohale - ilus algus hooajale!

MXGP Argentiina top 3:
1. Antonio Cairoli, ITA, RedBull De Carli KTM Factory Racing
2.Tim Gajser. SLO, Honda HRC Factory Racing
3. Jeremy van Horebeek, BEL, Honda

II MXGP etapp toimus siis möödunud nädalavahetusel Suurbritannias, Matterley Basini rajal.
Tulevärk läks lahti juba kvalifikatsioonis. Kuigi Cairoli läks esialgu sõitu juhtima, viis väikene aps Tim Gajseri ootamatult esimeseks ning Cairoli proovis iga hinna eest (põhimõtte pärast nagu tšempionile kohane) kohta tagasi saada. Paraku eksis ta veel korra. Kuid sellest kõigest piisas siiski
teiseks kohaks. Põneva märgina Tim'ile parim ringiaeg, mis pea pool sekundit Cairolist kiirem.
Siin olid kohal ka juba meie mehed Harri Kullas (Honda), Tanel Leok (Husqvarna) kes kvalifitseerusid vastavalt 15 ja 22.

Esimene sõit MXGP oli vapustavalt põnev. Kui juba paistis, et Gajser läheb oma teed ja Cairoli jääb teiseks, tegi Tim sellise jalutuskäigu täiskiirusel tsikli pealt maha, mille eest kaskadööride sajandi triki valimisel oleks kindlasti saanud märkimisväärse auhinna. Kuid kõik läks hästi ja ta sai parima auhinna, mida krossisõitja sellistel puhkudel saada võib: jäi terveks ning tsikkel samuti sellisesse olukorda, mis võimaldas sõitmist jätkata.

Siinkohal peab eraldi märkima, et sellise kõvera pilliga: (numbrilaud lipendab küljes jne) tulla lõpuni ja kaitsta veel kolmandat kohta Clement Desalle ( BEL, Kawasaki Factory Racing) eest, on tõeliselt märkimisväärne saavutus ja südikust näitav tegu!
Tänu Gajseri apsule hiilis ennast teiseks Gautier Paulin (FRA, Wilvo Yamaha).
Teine start ja Tim võttis kohe edu sisse ning seda enam käest ei andnud. Cairoli nagu arvata võis, asus enne lõppu järgi pusima. Kuigi Tim lasi ta viimaseks ringiks väga närvekõditavalt lähedale, sai #243 all sõitev sloveenlane sõiduvõidu kätte.

Briti MXGP top 3 kokkuvõttes:
1. Antonio Cairoli, ITA, RedBull De Carli KTM Factory Racing
2.Tim Gajser, SLO, Honda HRC Factory Racing
3. Gautier Paulin, FRA, Wilvo Yamaha