Nagu vahetult enne Palembangi selgus, on Cairoli väljas hooaja lõpuni. See on mõneti kergendav uudis liidrikohal olevale HRC Honda Tim Gajserile, kuid hooaja lõpuni on siiski veel 7 etappi.

Vahe nüüdseks nii öelda „teisel kohal“ oleva Yamaha Monster Energy Jeremy Seeweriga on 161 punkti, mis teeb kokku 3 etappi pluss 11 punkti. Tim'i põhiline töö saab nüüd olema fookuse hoidmine.

Nagu nägime esimesest Indoneesia etapist, on Febrve väga kiire. Ja nüüdseks juba paar kuud ringelnud kuulutujutud Yamaha teami tuleviku ümber, mis lõpuks ka mainstream MX ajakirjanduse lehtedele jõudsid, annavad kahtlemata motivatsiooni pingutada mõlemale Factory Yamaha sõitjale.
Algne kuulujutt väitis, et Yamaha paneb nö.tehasetiimi kinni, nüüdne Wilvo saab tehasetiimiks ja sõitjateks jäävad Paulin ning Tonus. Febrved pakuti KRT Kawasaki sõitjaks või Hondasse.

Üllatus-üllatus, väideti Suzuki tagasitulekut 2020. aastal ning esisõitjaks Seewerit.

Romain Febvre

Tänaseks on aga pakkumised kõvasti arenenud. Suzuki tagasitulekust 2020. a pole enam väga juttu. Seewerit näevad paljud HRC Honda (mis oleks minu arvates kõva kombo) ridades ning Febrve kohaks pakutakse jätkuvalt Kawasaki tehasetiimi. Küll aga on selgunud, et Wilvo omanik, kes on eakas mees, on oma eesmärgid saavutanud ja lahkub motoareenilt aktiivse tegelejana. Seetõttu toimub ka siis mingisugune liitmine-ümberformeerimine Yamaha tiimi suhtes.
Mis aga täpselt, selgub umbes täpselt kuu jooksul. Kõik see info on senini vaid kuulujutt.

MXGP Indoneesia teise etapi võistlussõite näed juba sel pühapäeval 9.00 ja 12.00 TVPlay Sports kanalil ja veebis https://tvplaypremium.ee/live.

MXGP top 10 (11/18)

1. Tim Gajser (SLO, HON), 488
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 327
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 318
5. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 304
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 271
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 256
8. Pauls Jonass (LAT, HUS), 246
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 245
10. Romain Febvre (FRA, YAM), 227

Esimese Indoneesia etapi start

MX2

Prado tiimikaaslane Tom Vialle on tõusuteel ja ega siin suurt midagi imestada pole. KTM MX2 programm on olnud dekaade edukas ning ka see siin pole erand. Palembangis oli heas hoos Evans, kes paraku kukkus ja on tagasi rajal alles Loketis. Kiire oli Jago Geerts, kes tegi samuti vigu ja kukkus päris kõvasti. Indoneesia trippi nautiv noormees aga kirjutas oma blogis, et hea kliima on „haavad“ kiiresti parandanud ja ta on Semarangis jällegi valmis kõrgetele kohtadele sõitma.

Üllatuse valmistas Calvin Vlaanderen ( HRC Honda), kes peale pikka sunnitud pausi rajal olles tegi Palembangis väga head sõitu. Ootame huviga mida toob Semarang.

MX2 top 10 (11/18)

1. Jorge Prado (ESP, KTM), 494
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 443
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 334
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 326
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 307
6. Ben Watson (GBR, YAM), 246
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 228
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 224
9. Bas Vaessen (NED, KTM), 209
10. Jed Beaton (AUS, HUS), 192