Kuigi Rooney pole koduklubis Manchester Unitedis algkoosseisu kuulunud alates eelmise kuu liigakarikamängust (võideti Northampton Towni 3:1) ning on kahes viimases Premier League`i kohtumises sekkunud mängu teisel poolajal, usaldab Southgate 30-aastase inglase Maltaga mänguks algkoosseisu.

Ajakirjanike küsimusele, kas Rooney alustab Malta vastu kaptenina ja algkoosseisus, vastas Southgate: "Jah. Ta mängib loodetavasti suurt rolli, ma loodan."

"Ma tean, et kõik tahaksid meie algkoosseisu teada. Küllap see lekib välja, kuid ma ei näe mõtet vastastele seda eelist anda, et reeta meie algrivistus," lisas treener.

Seda, millisel positsioonil Rooney alustab, ei tahtnud Southgate avaldada. "Maltaga tuleb mäng, kus me valdame enamuse ajast palli. Tema (Rooney) kogemused ja oskus mängu kontrollida tulevad meile suureks kasuks. Tahan näha Inglismaa koondist, kes on julge palliga mängides ja üks-ühele olukordades."

Lisaks Rooneyle avalikustas Southgate veel vaid ühe nime, kes on täna kindlasti algrivistuses. "Theo Walcott alustab. Ta on heas vormis ja peaks olema väga enesekindel," sõnas treener tänavu Arsenali eest kaheksa mänguga kokku viis väravat löönud ründaja kohta.