Reeglitele mittevastava auto tõttu Austraalias esikohast ilma jäänud Loeb jääb kaks etappi enne MM-sarja lõppu liidrist Mikko Hirvonenist (Ford) maha viie punktiga, vahendab Sportnet.

"Kui mulle pärast Austraalias finišeerimist teatati karistusest, oli esimene tunne masendus. Meie Citroen C4 WRC oli määrustepärane, kuid õnnetuseks jäid uuendused enne ralli algust tehnilisele kontrollile esitatud ametlikesse paberitesse kirja panemata," nentis Loeb.

"Aga ma ei pea meeskonna vastu mingit vimma, igaüks meist võib vahel eksida mina kaasa arvatud. Muidugi oli sellist karistust raske seedida, aga ma püüan selle vahejuhtumi unustada," lisas prantslane.

Loebi sõnul on asfaldiralliks mõeldud C4 WRC-d täiustatud ja kõik mullu ilmnenud vead on kõrvaldatud.

Hoolimata viiepunktilisest mahajäämusest pole Loeb lootusi kuuendast järjestikusest MM-tiitlist veel maha matnud.

"Raske on tunda end turvaliselt kui saa sõltud teiste tulemustest. Sellises olukorras on raske olla, aga praegu saan ma sellega vaid leppida. Aga Citroeni kaksikvõit Hispaanias on rohkem tõenäoline kui näiteks Rootsis. Kui Daniel Sordo või keegi teine suudab end minu ja Mikko vahele pressida, on punktiseis praktiliselt võrdsustunud. Ja kui nii juhtub, selgub maailmameister alles Suurbritannia rallil. Aga praegu on minu ainus eesmärk võit Hispaanias," ütles Loeb.