"Mu strateegia Rootsiks on väga lihtne: sõidan nii kiiresti, kui suudan. Aga kui tundub, et meil pole võidu nimel sõitmiseks piisavalt kiirust või enesekindlust, siis on meistrivõistluste üldseisu arvestades mõistlikum jääda rahulikuks ja võtta lihtsalt punkte. Neljas või viies koht asetaks mind Mehhikos heale positsioonile. Ning seal oleks juba hoopis teised jutud," vahendab WRC.com Latvala sõnu.

"Kui ma Rootsis võidan, tähendaks see, et ma pean Mehhikos teistele teed lahti sõitma, mis ei oleks ideaalne variant. Teisest küljest aga ei hakkaks keegi võitu ära andma, kui see sul käeulatuses on!"

Latvala lisas, et MM-tiitli võitmiseks ei pea sugugi igal rallil poodiumi kõrgemal astmel seisma. Ehe näide sellest oli 2001. aastal Richard Burnsi hooaeg.

"Maailmameistriks tulekul ei ole kõige tähtsam enim rallisid võita. Kui sa mängid targalt, oled järjepidev ning püsid puntkides esirinnas, piisab tiitli võitmiseks ka vähemate rallide võitmisest. Umbes nagu Richard Burns võitis 2001. aasta tiitli. Ta võitis ainult ühe ralli, kuid oli väga, väga järjekindel. Minu arvates toetavad selle aasta reeglid seda strateegiat," lisas Latvala.

Rootsi ralli peetakse sel nädalal neljapäevast pühapäevani. Esimese päeva õhtul kell 21.08 on kavas ainult 1,90-kilomeetrine publikukatse Karlstadis.