Norraka enda kinnitust sellele veel pole, kuid vaadates tema viimaseid sõnavõtte, milles ta räägib kas ühe aasta vahelejätmisest või üldse lõpetamisest, tundub asjal jumet olevat. Ja temasugusel show-mehel on mida Pikes Peak sõidul püüda, kirjutab ruudulipp.ee.

Keegi pole veel suutnud seal alistada kümne minuti piiri. Kõige lähemale on jõundud jaapanlane Nobuhiro „Monster" Tajima, endine Suzuki Sport boss. 2007 aastal sõitis ta välja senise rekordi, 10.01,408. Autoks spetsiaalselt selleks võistluseks valmistatud Suzuki Sport XL7 masinaga. Tegu oli tõelise hobujõudude paraadiga, 1190 kilo kaalunud neljaveolist masinat viis edasi 3,6 liitrine V6 mootor, mis oli varustatud kahe turboga. Hobujõude oli sellel masinal pea 900. Tajima on Pikes Peak võistluse võitnud viimasel viiel aastal, kuid maagilist kümne minuti piiri pole ta suutnud alistada.

Seda maagilist piiri on alistada soovinud mitmed kuulsad sõitjad, teiste hulgas ka Marcus Grönholm, kes käis rekordit ründamas 2009. aastal. Soomlase töövahendiks oli 800 hobujõuline Ford Fiesta, kuid mootoriprobleemide tõttu jäi rekord püstitamata ja ta pidi leppima teise kohaga Tajima järel.

Pikes Peak rada on 19,99 kilomeetri pikkune ja sellel on kokku 156 kurvi. Rajakatteks on nii kruus kui asfalt ja mootorite ettevalmistuseson  oluline faktor raja kõrgus merepinnast. Start antakse 2862 meetri kõrgusel merepinnast, raja keskmine tõus on 7% ja finish asub 4300 meetri kõrgusel merepinnast.

Vaata videolõiku Pikes Peak Hill Climb võistlusest: