Tänavune DTM-hooaeg ei olnud Audile kerge. Ingolstadti autotootja võitles nii motodroomil kui boksides uue turismiklassi võistlusmasina tehnikaga. Nagu rääkis firma konstruktsiooniosakonna juhataja Stefan Aicher, oli pilootidel raskusi uue masina mõistmisega, sest BMW tulekuga tagasi võistlussarja muudeti ka tehnikat ja roolijad pidid nii mõndagi juurde õppima. Kuid Audi kaotas ka 2011. aasta DTM-tšempioni Martin Tomczyki, kes "kolis" kohe peale meistritiitli võitmist BMW juurde.

Nüüd kosisid audilased omakorda enda juurde ühe kogenuima ja edukaima DTM-piloodi Jamie Greeni. Inglane on sõitnud sarjas juba kaheksa aastat, võtnud osa 83st võistlusest, millest on kaheksa võitnud. Tänavuse hooaja lõpetas Leicesteris sündinud, nüüdseks endine Mercedes-Benzi roolija kolmandana, kusjuures oli ta kogunud kõikidel hooaja kümnel ringrajavõistlusel punkte ja seega oli tal isegi head šansid tulla meistriks. Kuid seekord jäi ta alla Bruno Spenglerile (Kanada) ja kaasmaalasele Gary Paffettile.

Hockenheimi kuluaarides rääkis üks asjatundja, et Mercedes AMG tiim soosis pigem Paffetti ja Greenile olevat ülevalt tulnud käsk „pidurdamiseks“. Tegelikult olevat just Green parem piloot kui tema sõber, kaasmaalane ja tiimikolleeg Paffett. Kas need jutud on ka tõesed, on võimatu üle kontrollida. Autotootja vahetus puhub aga kuulujuttudele värsket tuult purjedesse. Teisalt jälle on just Mercedes-Benzi mootorispordi DTM-eelarve Vormel 1 osalemise tõttu palju väiksem kui Audil või tänavu sarja naasnud BMW-l. Seega võib olla, et Audi pakkus britile lihtsalt paremat palka.

Audi mootorispordijuht dr Wolfgang Ullrich ütles peale lepingu allkirjastamist: “Pole kahtlustki, et Jamie Green on praegusel hetkel üks parimaid DTMi võidusõitjaid. Seda näitas ta tänavuselgi hooajal. Ta oleks võinud valida endale ükskõik millise meeskonna, seetõttu oleme eriliselt uhke, et Jamie otsustas Audi kasuks."

Green omakorda rääkis, et ta loodab Audi roolis saavutada selle, mis tal siiani pole õnnestunud – nimelt võita meistritiitli: “Peale mitmeid aastaid koostööd Mercedes-Benziga oli ei olnud mul muidugi kerge meeskonda vahetada. Kuid ma rõõmustan uute väljakutsete üle ja ootan kannatamatult, et saan istuda Audi A5 DTM rooli.”  
 
2004. aastal krooniti Jamie Green Vormel 3 Eurosarja meistriks. Tookord sõitis ta kiiremini tänastest mootorispordi kuningaklassi pilootidest Lewis Hamiltonist ja Nico Rosbergist. Oma esimesel DTM-hooajal 2005 võitis ta kaks kvalifikatsioonisõitu.