Just kuivad oksad said saatuslikuks portugallasele Paulo Goncalvesile, kelle tsikkel kogus need endale mootorisse, mistõttu masin paksu liiva sees põlema süttis.

"Tundsin kuuma ilmaga järsku, et mu jalad muutuvad tuliseks ning nägin, et mu tsikkel põleb. Hüppasin maha ja üritasin tulekahjut ise liivaga kustutada, kuid ei suutnud sellega võidelda. Tsikkel põles täiesti maha. Olen äärmiselt pettunud, et pean pärast kogu seda tööd, mis aasta jooksul tehtud, sellisel moel võidusõidust välja astuma," vahendab väljaanne China Daily portugallase kommentaari.

Karmi vaatepilti pakkus veel viiendal katsel kukkunud 21-aastane Hispaania krossimees Gilbert Escale, kes lõi kukkumisel pea ära ning kaotas hetkeks teadvuse. Mehele tulid appi meedikud ning ta viidi kopteriga laagripaika Tucumani ning sealt kiirabiga haiglasse, kus tema seisundit pidevalt jälgitakse. Arstide sõnul pole tema tervis enam tõsises ohus.

Tänavuse ralli nimekaim katkestaja on olnud Dakari 2010. ja 2013. aasta bagide võitja Marco Patronelli, kelle Yamaha sõiduvahend kolmandal etapil 600 meetri kõrguselt kaljult alla lendas. Enne jõudis argentiinlane masinalt maha hüpata.