Ford Fiestal kihutav Östberg oli täna kiireim kolmel kiiruskatsel. Seitsme kiiruskatse järel on tema edu Mikko Hirvoneni ees 14,8 sekundit. Järgnevad Petter Solberg (+57,4), Jari-Matti Latvala (+1.10) ja Henning Solberg (+1.20,3).Tiitlikaitsja Sebastien Loebil läks viimasel katsel auto rehv katki ja mees taandus alles 9. kohale. Kaotust liidrile on tal juba kaks minutit ja 48 sekundit.

Eestlaste Martin Kanguri ja Kristo Kraagi (Honda Civic Type-R) sõit lõppes pärast neljandat kiiruskatset, põhjuseks segadus reeglitega velgede osas, teatas Ruudulipp.ee.

Eestlased hoidsid enne viiendat katset absoluudi 23. kohta, kaheveolistes oldi teised. Siis jäi aga ralli pooleli. Tegu on ühe pisut segase looga. Nimelt on R3 klassi autode tehnilistes tingimustes kirjas, selle klassi autod võivad kasutada kahte sorti velgi: 6X15 tolli (kruus) ja 7X17 tolli (asfalt). Nendele velgedele pole aga olemas sobivaid piikrehve, mis tekitab arusaama, et R3 autoga ei saagi ametlikult piikidega võistelda. Enne rallit eestlastel sellel teemal juttu ka vahenduskohtunikuga, kes väitis, et 16-tolliste velgede kasutamisest ei tohiks probleeme tulla. Reedese päeva hommikul juhiti aga teiste ametnike poolt velgedele tähelepanu ja peale lõunast servist Martin ja Kristo enam ei jätkanud.