Nii Paffett kui Schumacher on mõlemad kogenud DTM-piloodid. Inglase kontol on koguni 19 DTMi etapivõitu. Meistritiitli saavutas Paffett 2005. aastal, mullu kaotas ta napilt oma sõbrale, Bruno Spenglerile. Kanadalane startis Baieri konkurendi BMW-masinas. Ralf Schumacherile, kes on peale Michael Schumacherit ja Sebastian Vettelit saksa edukuselt kolmas F1 piloot, saab tänavune DTM-hooaeg olema juba kuues. Kuigi Schumi 2 pole DTMi masinas olnud kuigi edukas, on ta toonud Saksa turismiklassi masinate võistlussarja loodetud glamuuri. Mitmed fännid tulevad ringrajale just tema tõttu.

Kogenud pilootidele lisaks panustab Mercedes-Benz tänavuselgi hooajal nii raha kui energiat noorte talentide koolitamisele. Sellest tulenevalt lähevad DTM-masinatega starti koguni neli noort meest: Roberto Merhi (21, Hispaania), Christian Vietoris (23, Saksamaa), Robert Wickens (23, Kanada) ja uustulnukas Daniel Juncadella (21, Hispaania). "Noorte metslaste" uueks patrooniks on Mercedes AMG Petronas F1-piloot Nico Rosberg. Mercedese juuniore on 1990ndatel aastatel toetanud Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen ja Karl Wendlinger. Kaks viimati nimetatud on võistelnud ka DTM-sarjas.
 
Debütant Daniel Juncadella krooniti eelmisel aastal Vormel 3 Euroserie meistriks. Hispaanlane on aastatel 2010 - 2012 sõitnud Mercedes-F3 mootoritega. Roberto Merhi ja Robert Wickens kogusid DTMi kogemusi juba möödunud hooajal. Christian Vietoris teeb sarjas kaasa kolmandat aastat. Noor sakslane oli 2012. aasta Hockenheimi etapil neljas, Brands Hatchis võitis ta kvalifikatsioonivõistluse.

Noorte talentide toetamisel on Stuttgarti autotootja mootorispordiosakonnal pikk traditsioon. Juba 2003, mil asutati Vormel 3 Euroserie, võitsid kaheksa juuniorit Mercedes-Benz F3 mootoritega meistritiitli. 209st võistlusest suudeti võita koguni 170. Sel ajavahemikul suundusid 13 noort võidusõitjat F3-sarjast kuninglikku F1 klassi, nende hulgas Lewis Hamilton. 
 
Ralf Schumacheri kommentaar: "Tunnen ennast nii DTMis kui Mercedese tiimis suurepäraselt. Sel hooajal olen asetanud endale kõrged eesmärgid. Paremate tulemuste saavutamiseks olen alustanud fittness-treeningutega. DTM on viimastel aastatel arenenud jõudsalt edasi ja kogunud suurt populaarsust. Eriliselt rõõmustan ma selle üle, et stardime tänavu ka Moskvas."

Juunioride patroon Nico Rosberg nentis, et tunneb DTMi juba mitmeid aastaid, sest isa võttis teda poisikesena ringrajale kaasa: "Seetõttu loodan, et võin noori ringraja entusiaste ühe või teise nõuandega edasi aidata." Ka Mercedes-Benzi uus mootorispordiülem Toto Wolff selgitas, et noorte talentide toetamisel on Baden-Württembergi liidumaa pealinna autovalmistajal pikk traditsioon: "Sellest tulenevalt on loogiline, et jätkame samas vaimus ja anname noortele pilootidele võimaluse iseenda edasiarendamiseks." Wolff loodab samuti, et kombinatsioon vanadest ja noortest pilootidest aitab Mercedese võidusõidumasinaid efektiivselt edasi arendada.