Oma osa selles on andnud ka arvukad poolehoidjad, kes on võistlusi jälgimas nii kodumaal kui ka omadele võõrsil pöialt hoidmas. Kes ei oleks näinud Eesti trikolooride merd kas siis autoralli või motokrossi MM-võistlustel. Seda kõike suuresti tänu Eesti tippudele nendes sarjades.

Mitmed Eesti tipp-piloodid alates Markko Märtinist ja Urmo Aavast kuni noorteni välja, on Eestit tutvustanud maailma erinavatel kontinentidel ja pannud teiste riikide inimesi rääkima ühest väikesest riigist. Senini on seda kõike tehtud eraldiseisvalt. Eesti Autospordiliidu toel ja sõitjate endi eestvedamisel on tänavusest hooajast seljad kokku pannud kolm Eesti meeskonda, kes osalevad autoralli MM-võistlustel ning moodustanud meeskonna World Rally Team Estonia.

Urmo Aava ja Kuldar Sikk, kes osalevad autoralli MM-sarjas tänavu kümnel etapil Citroen C4 WRC võistlusautol, Jaan Mölder juunior, kellele loeb kaarti belglane Frederic Miclotte, osalevad MM-sarjas juuniorite arvestuses Suzuki Swift Super 1600 võistlusmasinal ning teist hooaega alustavad PWRC sarjas Mitsubishi Lancer EVO IX autol Martin Rauam koos kaardilugeja Silver Kütiga.

Hoolimata sellest, et osaletakse erinevatel võistlustel ja erinevate võistlusautodega, registreerivad kõik meeskonnad ennast rallidele World Rally Team Estonia nime all ja hakkavad kasutama ka ühtset sümboolikat. „Oleme püstitanud endale suured plaanid ning esimesed sammudki ühtse meeskonna moodustamiseks on astutud. Loodan ise, et me sõitjatena tegelema õige asja nimel ja suudame üheskoos anda veelgi suurema panuse Eesti kui atraktiivse turismipaiga tutvustamiseks, mis aitab omakorda parandada ka Eesti ettevõtete edu ja tuntust maailma mastaabis. Samas, miks mitte aastate jooksul jõuda välja ka selleni, kus ollakse võistlustel ühtse tugeva meeskonnaga, kes võistlevad samas klassis ja sama marki autodel“, sõnas World Rally Team Estonia plaanidest rallisõitja Urmo Aava.

Eesti Autospordiliidu peasekretär Arno Sillat kommenteeris ühtse meeskonna sündi järgmiselt: „ Eesti rallisõitjad on saanud hakkama ainulaadse projektiga maailmas, kus on ühendatud jõud parimate eesmärkide saavutamiseks. Kui senini registreerisid sõitjad ennast oma nime kasutades, siis üheskoos astutud sammude tulemusel kasutatakse alanud hooajast World Rally Team Estonia nime. Vastavad litsentsid oleme sõitjatele ka juba Autospordiliidust väljastanud. Läbi sellise tegevuse annavad meie kogemustega piloodid oma ühise panuse Eesti tutvustamisel. Algus on igaljuhul tehtud ja püstitatud eesmärkide täitumise suunas liigub kogu meeskond edasi“.